animated

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

img1

 

Ο σύγχρονος άνθρωπος ζει σε μια εποχή ριζικά αναθεωρητική και καθαρά αντιπαραδοσιακή συμπιεζόμενος από τα κυριάρχοντα υλιστικά πρότυπα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αλλοτριωσή και την απομάκρυνσή του από τις χριστιανικές αξίες που πρεσβεύει η Εκκλησία μας, με κυριώτερη από αυτές την αγάπη για τον συνάνθρωπό μας.

Η δημιουργία ιστοσελίδας στο διαδίκτυο από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που καταβάλλεται να είμαστε κοντά στον -ομολογουμένως- ταλαιπωρημένο σύγχρονο άνθρωπο.

Θέλουμε να είμαστε κοντά του με ένα σύγχρονο μέσο απαλλαγμένο από «σύνορα», ένα μέσο πρακτικό που όταν χρησιμοποιείται σωστά μετατρέπεται σε μια αστείρευτη πηγή γνώσης, πληροφόρησης, ψυχαγωγίας, ενημέρωσης, κατήχησης και ειρήνευσης.

Ως Μητροπολίτης Κορίνθου σας καλωσορίζω στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητροπόλεώς μας και σας εύχομαι καλή περιήγηση.

 

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ (ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ)

ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΤΩΝ ΝΑΩΝ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ

08-08-2025
DSC_4458 DSC_4460
DSC_4471 DSC_4481
DSC_4487 DSC_4489
DSC_4497 DSC_4502
DSC_4509 DSC_4514
DSC_4518 DSC_4527
DSC_4531 DSC_4534
DSC_4545 DSC_4557
DSC_4570 DSC_4575
DSC_4579 DSC_4583
DSC_4586 DSC_4589
DSC_4593 DSC_4598
DSC_4603 DSC_4604
DSC_4641 DSC_4658
DSC_4664 DSC_4697
DSC_4719 DSC_4740
DSC_4743 DSC_4750
DSC_4758 DSC_4761
DSC_4764 DSC_4775
DSC_4786 DSC_4790
DSC_4810 DSC_4814
DSC_4816 DSC_4818
DSC_4823 DSC_4824
DSC_4846 DSC_4931
DSC_4933 DSC_4936
DSC_4965 DSC_4979
DSC_4980 DSC_4998
DatsoGallery By Andrey Datso

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/naos.jpg

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

naos-pavlosΣαύλος ή Σαούλ ήταν το αρχικό του όνομα. Γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας γύρω στο 1 - 3 μ. Χ. Ήταν γιός πλούσιας οικογένειας, αφού όπως γνωρίζουμε, τον έστειλαν από την

περισσότερα

Ιστορικό

naosΟ περικαλλής Καθεδρικός Ναός της Κορίνθου είναι αφιερωμένος στον Άγιο Παύλο, τον απόστολο που δίδαξε εδώ στην Κόρινθο δύο φορές και ευαγγελίστηκε τα «έθνη» της πολύβουης, πολύγλωσσης και πολυεθνικής εκείνης αρχαίας πόλης, που έγραψε εδώ επιστολές προς άλλες Εκκλησίες και απηύθυνε προς τους Κορινθίους δύο, πιθανώς τρεις, επιστολές και που αποτελεί τον πρώτο μεταξύ των επισκόπων, οι οποίοι τον διαδέχθηκαν στην αποστολική διαδοχή της Εκκλησίας της Κορίνθου.

περισσότερα

Α’ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ

Κεφάλαιο 1

Παυλος κλητος απόστολος Χριστου Ιησου δια θελήματος θεου, και Σωσθένης ο αδελφός, 2 τη εκκλησία του θεου τη ουση εν Κορίνθω, ηγιασμένοις εν Χριστω Ιησου, κλητοις αγίοις, συν πασιν τοις επικαλουμένοις το ονομα του κυρίου ημων Ιησου Χριστου εν παντι τόπω, αυτων και ημων.3 χάρις υμιν και ειρήνη απο θεου πατρος ημων και κυρίου Ιησου Χριστου. 4 Ευχαριστω τω θεω μου πάντοτε περι υμων επι τη χάριτι του θεου τη δοθείση υμιν εν Χριστω Ιησου, 5 οτι εν παντι επλουτίσθητε εν αυτω, εν παντι λόγω και πάση γνώσει, 6 καθως το μαρτύριον του Χριστου εβεβαιώθη εν υμιν, 7 ωστε υμας μη υστερεισθαι εν μηδενι χαρίσματι, απεκδεχομένους την αποκάλυψιν του κυρίου ημων Ιησου Χριστου.

περισσότερα

ΚΗΡΥΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ - ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/agiologio.jpgROKSTORIES ERROR: File not found: images/2019/ΑΝΘΥΜΟΣ/ΑΝΘ2.jpg

eksomologisiΠΕΡΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΩΣ - Από τη διδασκαλία του Γέροντος Γερμανού Σταυροβουνιώτη

Η Εκκλησία έχει δύο τρόπους καθοδηγήσεως των ψυχών: Την ακρίβεια και την οικονομία. Τα ζητήματα, που επιδέχονται οικονομία, ο Πνευματικός πρέπει να τα χειρίζεται με προσοχή, προσευχή και διάκριση, ώστε να προκύπτη ωφέλεια και όχι βλάβη. Στα ζητήματα όμως, που δεν είναι επιδεκτικά οικονομίας, να είναι αυστηρότατος, για να μη κατακριθή εν ημέρα Κρίσεως ως θεομάχος. Ο Πνευματικός κατά το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως έχει τη δυνατότητα να κάνη οικονομία και συγκατάβαση μέσα στα όρια των Ιερών Κανόνων, δηλαδή μέχρι εκείνου του σημείου, που δεν θα βλάψη τον εξομολογούμενο.

Διότι η οικονομία δεν γίνεται,

περισσότερα

agiologio«Εμοί δε λίαν ετιμήθησαν οι φίλοι σου, ο Θεός, λίαν εκραταιώθησαν αι αρχαί αυτών» (Ψαλμ. 138,17).

Η Κορινθία είναι πολυειδώς και πολυτρόπως ευνοημένη και ευλογημένη από τον Θεό.

Ολη η Κορινθιακή γη είναι αγιασμένη, από τα άγια βήματα αγίων ανδρών και γυναικών που έζησαν ή πέρασαν απ΄ αυτόν τον τόπον, από το αίμα και τα λείψανα χιλιάδων μαρτύρων της πίστεως, από τις προσευχές και τα δάκρυα, που χύθηκαν, «εν σπηλαίοις και όρεσι καί ταις οπαίς της γης», χιλιάδων επίσης οσίων ανδρών και γυναικών που εγκαταβίωσαν είτε «κατά μόνας» είτε σε μικρές ή μεγάλες οργανωμένες μοναστικές κοινότητες,

περισσότερα