Άρθρα

Η ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

20230210_082841.jpg

Σήμερα το πρωί Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος λειτούργησε στο Πανηγυρίζων Ι. Ησυχαστήριο «Άγιος Χαράλαμπος» Καλαμακίου.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Χαράλαμπο, τον βίο και τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη επισημαίνοντας ότι ο Άγιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός από τους Έλληνες αφού εκτός από πιστός Ιερεύς και άνθρωπος του Θεού παρέμεινε εδραίος και σταθερός στην Πίστη του. Είναι γεγονός πως ο Άγιος μαρτύρησε για τον Χριστό και την Εκκλησία του σε μεγάλη ηλικία και οι πιστοί τον επικαλούνται με την διπλή του ιδιότητα ως Ιερέα και μάρτυρα, ώστε να πρεσβεύει στον Θεό, και ως ιατρού – αναργύρου, προστάτη από τις λοιμώδους νόσους, ώστε να θεραπεύει τους ασθενείς. Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πολλά θαύματα που επιτέλεσε δια μέσου των αιώνων τονίζοντας την διάσωση της πόλεως των Φιλιατρών από ολοκαύτωμα που επρόκειτο να διενεργούσαν οι Γερμανοί κατά τα χρόνια της Κατοχής. Αναφέρθηκε ακόμα στην ιδιαίτερη σχέση που έχει με το Ιερό Ησυχαστήριο αφού μικρό παιδάκι, ο Ποιμενάρχης μας, είχε επισκευθεί με την Ενορία του και είχε γνωρίσει τον μακαριστό Γέροντα Αγαθάγγελο.

Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους Προσκυνητές στον Υφυπουργό κ. Νικόλαο Ταγαρά και τον Δήμαρχο Λουτρακίου Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρψν κ. Γεώργιο Γκιώνη και την Γερόντισσα του Ιερού Ησυχαστηρίου Μαγδαληνή να έχουν την χάρη του Αγίου και να λάμπει το πρόσωπό τους από την χαρά του Θεού.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ