ΠΡΟΙΚΟΔΟΣΙΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ 64.000,00 ΕΥΡΩ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΤΩΝ 1,000.00 ΕΥΡΩ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ «ΠΡΟΙΚΟΔΟΣΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ.

 

neoi

Την εσπέρα της  Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2012, παραμονή της εορτής των Αγίων Ακύλλα και Πρισκίλλης, προστατών της Χριστιανικής συζυγικής ζωής, και κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Εσπερινού, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πραγματοποιήθηκε στο Γηροκομείο Ανδρών Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» η προαγγελθείσα καθιερωμένη Εκδήλωση «Προικοδοσίας» για παιδιά (αγόρια και κορίτσια), της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Εξήντα τέσσερα (64) παιδιά παρέλαβαν δια των Αρχιερατικών Επιτρόπων της Ι. Μητροπόλεως μας αντίστοιχα Βιβλιάρια καταθέσεων εκ ποσού, 1.000 Ευρώ, συνολικά δηλαδή 64.000 Ευρώ, και για ενίσχυση στην μελλοντική τους σταδιοδρομία.

Πρόκειται περί μιας φιλελεήμονος  προσφοράς της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας η οποία αποτελεί συνέχεια του έργου του Αποστόλου Παύλου, Ιδρυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας, όπως τόνισε στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, την οποία θέσπισε μεν ο μακαριστός Μητροπολίτης Κορίνθου κυρός Παντελεήμων συνεχίζει δε με άοκνες προσπάθειες και ικανοποιητικά αποτελέσματα ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας φροντίζοντας για την ανακούφιση οικογενειών, που έχουν ανάγκη βοηθείας, και ιδιαιτέρως για τα παιδιά, την μελλοντική ελπίδα της πατρίδος μας.

Στην σεμνή αυτή τελετή παρευρέθησαν Κληρικοί και Λαϊκοί, που θέλησαν να τιμήσουν με την  παρουσία τους την μνήμη των Αγίων Αποστόλων Ακύλλα και Πρισκίλλης αλλά και το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η οποία παρά τις γενικές αντιξοότητες, που αντιμετωπίζει ο Λαός μας, αγωνίζεται στον τομέα της φιλανθρωπίας στηριζόμενη στο «δίλεπτο» της Χριστιανικής Αγάπης των πιστών μας και στην φιλότιμη προσπάθεια του Ιερού Κλήρου, τους οποίους ευχαρίστησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας παρακινώντας τους μάλιστα σε μεγαλύτερη και καλύτερη προσπάθεια για την δόξα του Θεού, της Τοπικής μας Εκκλησίας, και κυρίως την ανακούφιση του «πάσχοντος αδελφού».

 

 



 

Κράτα το