ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

dsc_9772_resize

 

Στις 20 Ιουλίου και 25 Οκτωβρίου 2008 η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου Δώρησε 4 πυροσβεστικα οχήματα ελαφρού τύπου μάρκας ΝΙΣΣΑΝ-ΤΕΜΑΞ σε ισάριθμους Δήμους της περιοχής μας.(Σικυωνίων, Στυμφαλίας, Τενέας και Φενεού).

Οι προσφορές αυτές, σηματοδοτούν ενα συμβολισμό, με πολλές παραμέτρους και αποδεικνύουν στην πράξη την περιβαλοντολογική ευαισθησία του Μητροπολίτη μας, καθώς επίσης και την κατά το δυνατόν συμβολή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για την προστασία του επαπειλούμενου να καταστραφεί ολοσχερώς πανέμορφου Κορινθιακού δασικού πλούτου, από τους πάσης μορφής πυρομανείς, και τους οικοπεδοφάγους, που εν πολλοίς τα έχουν αποψιλώσει, για έκνομους και ιδιοτελείς σκοπούς. Αλλά πέραν των άλλων η ενέργεια αυτή έχει διδακτικό χαρακτήρα. Θέλει νά συμβάλλει ώστε να υπάρξουν και άλλοι μιμητές πού ευτυχώς, έστω δειλά, άρχισαν να υπάρχουν στο Νομό μας.

dsc_9713_resize

Η δωρεά τέλος προς του Δήμους, δεν είναι καθόλου τυχαία, γιατί στοχεύει στην ενίσχυση του Εθελοντικού θεσμού της δασοπροστασίας, που όπως αποδείχτηκε στην περιοχή μας, συστήθηκε και ενεργοποιήθηκε προγραμματισμένα από τους οικείους Δήμους, τα δε αποτελέσματα, κατά το εφετεινό καλοκαίρι, ήταν πασιφανή και αισιόδοξα. Η Εκκλησία της Κορίνθου, πιστεύει και γι΄ αυτό έχει υιοθετήσει και τον εθελοντισμό. 

Γνωστοποιείται επίσης, ότι η επιλογή της προσφοράς των τεσσάρων Πυροσβεστικών οχημάτων, στους ισάριθμους Δήμους, ήτοι του Δήμου Τενέας, Φενεού, Σικυώνος και Στυμφαλίας, έγινε με αυστηρά κριτήρια, από το θεσμοθετημένο κορυφαίο όργανο της Ι. Μητρόπολης, που είναι το Μητροπολιτικό της Συμβούλιο, το οποίο και αποφάσισε ομόφωνα.