Άρθρα

ΕΘΕΛΟΝΤΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Κόρινθος, 11/11/2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

                         Στην προσπάθεια της Εκκλησίας  μας να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες σε αίμα, έχει προγραμματισθεί  την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, από τις 16:00 και μέχρι τις 7:00 το απόγευμα , εθελοντική αιμοδοσία στον  Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, στον χώρο της Τζαφείου Αιθούσης.

               Η επιδημία από τον νέο κορωνοϊό, δημιουργεί  τον δικαιολογημένο φόβο των ανθρώπων να πλησιάσουν τα νοσοκομεία και αυτό έχει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών και εν δυνάμει προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος. Σε προσκαλούμε στο χώρο της Εκκλησίας στον οποίο έχουμε λάβει με τους γιατρούς και τους υπευθύνους της αιμοδοσίας όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την υγειονομική σου ασφάλεια  να συνεχίσεις  να προσφέρεις  το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους σου που το έχουν ανάγκη!

Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει!

Να είμαστε εκεί για τον άλλο στα εύκολα και στα δύσκολα!

            Πολλοί από εμάς έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις και γνωρίζουμε τη βαρύτητα και τη σημασία του προβλήματος. Άλλοι από εμάς, ευτυχώς, δεν έχουμε βρεθεί σε αυτές τις δύσκολες ή και ακραίες καταστάσεις, όπου εναγωνίως αναζητούμε στα τηλέφωνα συγγενείς και φίλους για να τις αντιμετωπίσουμε. Ας μην περιμένουμε να βρεθούμε σε τέτοιες απευκταίες και εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Ας ενεργήσουμε, πριν μάς βρει μια τόσο σοβαρή ανάγκη. Ας το κάνουμε για τους συνανθρώπους μας, που δεν γνωρίζουμε και ας ευεργετήσουμε έτσι τον Χριστό, ο οποίος πρώτος έδωσε το Τίμιο Αίμα Του «υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας». Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε χρέος να μιμηθούμε το παράδειγμα του Σωτήρα μας, που μάς χάρισε τη ζωή, αιμόφυρτος επί του Σταυρού.

            Η Ενοριακή Επιτροπή Αιμοδοσίας καλεί όλους όσους  έχουν τη δυνατότητα – κυρίως τα νέα παιδιά που σφύζουν από υγεία – να προστρέξουν στο κάλεσμα αυτό. Ο Χριστός, ο Πρώτος Αιμοδότης, καλεί να το πράξουμε για χάρη όλων όσων πάσχουν και υποφέρουν.

Ας ανταποκριθούμε στο προσκλητήριο αυτό, αφού όλοι είμαστε αδέρφια!

Ας ακτινοβολούμε δια της αγάπης μας ως παιδιά του Θεού, ως υιοί του Υψίστου!

 

 

                                                                                                          Η Ενοριακή Επιτροπή Αιμοδοσίας