Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, την 6ην Νοεμβρίου ε.ε. και ώραν 13.00’, στο Επιμελητήριο της Κορίνθου, θα επιδώσει Βεβαιώσεις, σαν επιβεβαίωση σε 18 Κληρικούς του, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του και παρακολούθησαν με επιτυχία μαθήματα, σε δύο Κύκλους, στο Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών Ν. Κορινθίας, με την επωνυμία «ΔΙΟΛΚΟΣ» από ειδικούς επιστήμονες, για τις ναρκωτικές ουσίες.

Το εν λόγω Κέντρο Πρόληψης, που τελεί με την φροντίδα της Νομαρχίας Κορινθίας και άλλων φορέων του Νομού και της πόλεως επιτελεί σημαντικό έργο και πέραν των άλλων εκπαιδεύει στελέχη, έτσι ώστε με την σαφή γνώση του πολύπλοκου και εν πολλοίς αθέατου και αγνώστου αντικειμένου, να γίνει ευκολώτερη η αντιμετώπιση, κυρίως με την πρόληψη μέσω της ενημέρωσης, αλλά και με την καταστολή. Στο εν λόγω Κέντρο συμμετέχει ήδη, ως εκπρόσωπος της τοπικής μας Εκκλησίας ο Αιδ. π. Νικόλαος Βασιλόπουλος.

Ο Μητροπολίτης μας όμως, που ίδρυσε και για μια δεκαπενταετία διατέλεσε Πρόεδρος στο ανάλογο Κέντρο της Χαλκίδας και επομένως έχει τις επμειρίες του, από την πρώτη στιγμή του ερχομού του εδώ θέλησε να διευρύνει την συμμετοχή των Ιερέων πάνω στο επικίνδυνο και θανατηφόρο αυτό φαινόμενο και εζήτησε στο δεύτερο Ιερατικό Συνέδριο, εθελοντές Ιερείς, προκειμένου να επιμορφωθούν πρώτα, από τους επιστήμονες του είδους, να συστρατευτούν ύστερα και να συμπράξουν με το Κέντρο «ΔΙΟΛΚΟΣ» στην καταπολέμηση της γνωστής μάστιγας, που καλπάζει μέρα με τη μέρα.

Αυτούς λοιπόν τους πρώτους 18 Ιερείς του, επιβραβεύει στη αυριανή Πανηγυρική Εκδήλωση, για την άμεση ανταπόκριση και θα τους δώσει την Πατρική ευλογία του, αλλά και τη βεβαιότητα, ότι θα είναι μαζί τους στον καινούργιο Ποιμαντικό αγώνα που ξεκινούν, σε ένα χώρο, όπου σπέρνεται ο θάνατος σε νέα μάλιστα παιδιά και σταυρώνονται οικογένειες. Για την Εκκλησία αυτοί οι νέοι είναι οι πλέον ελάχιστοι Αδελφοί του Ευαγγελίου και γι΄αυτό η προστασία τους, κυρίως από τους Κληρικούς όχι μόνο συνιστάται άλλά επιβάλλεται. Θέλει επίσης να διαβεβαιώσει τον πιστό Λαό, ότι και πολλοί άλλοι Ιερείς έχουν εκφράσει την επιθυμία του Εθελοντισμού και της συστράτευσης, στην ύψιστη αυτή αποστολή.

Η θερμή αυτή πρόσκληση και προς τον Κλήρο και το Λαό και τους τοπικούς Άρχοντες και προς τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπης και ηλεκτρονικής, είναι Προσ-κλητήριο αγωνίας, αγώνα και συστράτευσης, σε μια υψηλή προσπάθεια όλων μας, να προλάβουμε, αλλά και να σώσουμε ακόμα και ζωές και δράματα, των ανυποψίαστων και εν πολλοίς απροστάτευτων νέων μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.