ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

dsc_0106_resizeΗ Ιερά Μητρόπολη από το Μάρτιο του 2007 μέχρι σήμερα, διοργανώνει σεμινάρια για τους κληρικούς της, προκειμένου η Εκκλησία να είναι σε θεση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τα προβλήματα των εξαρτημένων απο τις ναρκωτικές ουσίες ατόμων της περιφερείας μας.

  • "Η προαγωγή της ψυχικής και της συναισθηματικής υγείας στην τοπική κοινωνία και ο ρόλος της Εκκλησίας και του κληρικού",
  •  "Αλληλεπίδραση των κοινωνικών δικτύων στις σχέσεις",
  • "Η δομή της σημερινής ελληνικής οικογένειας",
  • "Πως διαχειρίζεται ο σημερινός ενήλικας τις αντιξοότητες"
    είναι μερικά απο τα θέματα που έχουν αναλυθεί στα σεμινάρια αυτά, τα οποία έχει αναλάβει επιστημονική ομάδα του κέντρου πρόληψης κατά της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών. Έτσι, έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο με 40 και πλέον κληρικούς της Μητροπόλεώς μας με στόχο
    όλοι μαζί μέσα από την Πρόληψη να συμβάλλουμε στον αγώνα των ατόμων αυτών. Έτσι για την εκκλησία αυτοί οι νέοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της εξάρτησης δεν είναι οι απόβλητοι της κοινωνίας αλλά ελάχιστοι Αδελφοί του Ευαγγελίου και γι΄αυτό η προστασία τους

dsc_0131_resizeαπό τους κληρικούς όχι μόνο συνιστάται αλλά και επιβάλλεται.Πληροφοριακά αναφέρεται ότι η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου συγκαταλέγεται μεταξύ των ιδρυτικών μελών του Κέντρου Πρόληψης Κορινθίας “Δίολκος”. 

 

 

 

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

1) ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ «ΔΙΟΛΚΟΣ»(18/11/10)

2) ΛΗΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ «ΔΙΟΛΚΟΣ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ(16/03/10)

3) ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ «ΔΙΟΛΚΟΣ»(8/02/10)

4) Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. (8/11/07)

5) Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. (5/11/07)