Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.

Στις 6-11-2007 και στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Κορίνθου, έγινε η προγραμματισμένη εκδήλωση, στην οποία ο Μητροπολίτης μας επιβράβευσε τους 19 πρώτους Ιερείς του, που συμμετείχαν στα δύο Σεμινάρια, για την εκπαίδευση τους από ειδικούς επιστήμονες στα αφορώντα τις ναρκωτικές ουσίες, το αλκοόλ και την οικογενειακή βία.

Η όλη εκδήλωση καλύφθηκε από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία ο Σεβασμιώτατος ευχαριστεί θερμά, όμως λόγω της Ιστορικής σπουδαιότητος του όλου θέματος, θα σταχυολογήσουμε και θα διαπιστώσουμε, τα βασικά συμπεράσματα, τις θέσεις και τις προτάσεις των Συνέδρων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του κέντρου «ΔΙΟΛΚΟΣ» κ. Κανέλλος Κων/νος, οδοντίατρος, που είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Η πρωτοβουλία του Μητροπολίτου είναι πολύ σημαντική, γιατί εύαισθητοποίησε τον κλήρο της Κορινθίας. Μέχρι σήμερα η τοπική μας Εκκλησία αποτελούσε το 18ο μέλος για πολλά χρόνια με εκπρόσωπο της και Ταμία του Κέντρου τον Ιερέα π. Νικόλαο Βασιλόπουλο. Όμως σήμερα από απλό μέλος γίνεται πρωταγωνιστής και θα αποτελεί πλέον τον μπούσουλα μας και την πυξίδα μας. Όλοι είμαστε ευαίσθητοι, συνέχισε ο ομιλητής, η ευαισθησία όμως πρέπει να γίνει ευαισθητοποίηση. Ο εχθρός τρέχει με ταχύτητα και για τούτο πρέπει κι εμείς να αγωνιστούμε τρέχοντας για την πρόληψη. Ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο και συνεχάρη τους 19 ιερείς ευχόμενος να ακολουθήσουν και οι άλλοι το παράδειγμά τους...»

Στην συνέχεια μίλησαν οι κυρίες: Δήμητρα Παπαθανασίου, Επιστημονική Διευθύντρια και μέλος του Κέντρου, καθώς και η ψυχολόγος Γιολάντα Κομνηνού. Αναφέρθηκαν στα μαθήματα που διδάχθηκαν οι ιερείς, που αναφέρονται στην προαγωγή της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας στην τοπική κοινωνία και στον ρόλο της Εκκλησίας και των Κληρικών, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Μίλησαν με θερμά λόγια τόσο για την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου, όσο και των Κληρικών για το ενδιαφέρον στην μάθηση και τις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις τους και τους διαλόγους .

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος λέγοντας τα εξής:

«Σήμερα χιλιάδες πυροβολισμοί έπεσαν στα Ζωνιανά της Κρήτης, σε μια προσπάθεια, που έκανε η Πολιτεία, για να καταστείλει τα ναρκωτικά και το κατεστημένο έτριξε τα δόντια του. Σήμερα εμείς οι Κληρικοί είμαστε εδώ , για να κάνουμε έναν ειρηνικό πόλεμο, χωρίς να ξέρουμε τι θα συνέβαινε στα Ζωνιανά. Ήλθαμε να καταρτήσουμε τους εαυτούς μας, για ένα πόλεμο και είναι γνωστό, ότι ένας πόλεμος πετυχαίνει όταν υπάρχει αγάπη.

Είμαι περήφανος και χαρούμενος και καμαρώνω, γιατί η Κορινθία έχει πολλούς Κληρικούς. Λυπάμαι όμως που η μικρή αυτή αίθουσα δε γέμισε. Δεν είναι ακόμα, ούτε όσοι συνήργησαν για την ίδρυση αυτού του οργανισμού. Δεν αναζητούμε την αναγνώριση. Θα ήταν όμως καλύτερο, μια προσπάθεια να γίνεται οργανωμένη. Να υπάρχει ο επιτελικός σχεδιασμός. Ο αγώνας των αντιπάλων καλά κρατεί και είναι γεγονός ότι χάνονται εκατομύρια άνθρωποι. Είναι δε τόσο αδίστακτοι οι έμποροι και οι διακινητές των ναρκωτικών, που επεκτάθηκαν και σε μικρά παιδάκια, κολώντας μια ειδική ζελατίνη στο δέρμα τους και τα κάνουν εξαρτημένα.»

Απευθυνόμενος ύστερα ο Σεβασμιώτατος στους Κληρικούς του είπε:

«Διδαχτήκατε πατέρες επιστημονικά. Εμείς δεν μπορούμε να είμαστε θεραπευτές, αλλά μπορούμε να κάνουμε τα παιδιά και τις οικογενειές τους, να μας νοιώσουν πατέρες και να μη τους αφήσουμε απροστάτευτους στα χέρια των εκμαυλιστών. Μπορούμε να προλάβουμε, αφού εντοπίσουμε τις αιτίες.  Αν φταίνε οι συναναστροφές, το κενό της πίστης, η οικογένεια, οι χαμένες αξίες και γιατί τα νέα παιδιά εμπνέονται μόνο από τα αρνητικά, αφού στην ζωή εκτός από το κακό υπάρχει και το καλό.

Χαίρομαι που η Μητρόπολή μας προσφέρει το μπούσουλα και την πυξίδα, όπως είπε ο αξιότιμος πρόεδρος, αλλά υπό το βάρος αυτό πρέπει να εκδαπανηθούμε και τότε, να είστε βέβαιοι, ότι θα καμαρώσουμε από τα αποτελέσματα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι θα συμμετάσχουν στην εκπαίδευση και άλλοι ιερείς της Κορινθίας. Διακαής μου πόθος δε, είναι να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση όλοι οι ιερείς για να είναι πανέτοιμοι στην προσφορά τους προς τους νέους και στις οικογένειές τους.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Εμείς θα συνεχίσουμε τον Αγώνα. Η Κόρινθος να είσθαι βέβαιοι, ότι θα κατακτήσει την πρωτοπορία στην πρόληψη των Ναρκωτικών...»

Τις σχετικές βεβαιώσεις (επιβραβεύσεις) επέδωσαν στους σπουδαστές ιερείς, ο Σεβασμιώτατος, ο Δήμαρχος Τενέας κ. Χρήστος Χασικίδης και ο Πρόεδρος του Κέντρου, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων.

Η Βουλευτής κ. Αθηνά Κόρκα, απέστειλε θερμή επιστολή προς τον Σεβασμιώτατο, συγχαίροντας τον και ενημερώνοντας ότι λόγο εργασιών στη Βουλή των Ελλήνων, την αυτή ημέρα και ώρα, δεν της επέτρεψαν να παραστεί παρά την επιθυμίαν της.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 

 

 

Υ.Γ. :Σας αποστέλουμε κατάσταση των 19 πρώτων Κληρικών της Κορινθίας, που συμμετείχαν στα δύο σεμινάρια κατά των ναρκωτικών και επιβραβεύτηκαν στην εκδήλωση:

1. Αρχιμ. Σ. Μάγειρας, εφημέριος Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου.

2. π. Αθ. Κοντογιάννης, εφημέριος Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου.

3. π. Δ. Σουσούνης, εφημέριος Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου.

4. π. Β. Μητρογιάννης, εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Αναργύρων Καλαμακίου.

5. π. Δ. Παπαγεωργίου, εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Κορίνθου.

6. π. Θ. Κεραμίδας, εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Άννης Κορίνθου.

7. π. Κ. Καλιτζάκης, εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Στιμάγκας.

8. π. Σ. Κλουκινιώτης, εφημέριος Ι. Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Αγίων Θεοδώρων.

9. π. Ν. Αδάμ, εφημέριος Ι. Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Αγίων Θεοδώρων.

10. π. Π. Πετρόπουλος εφημέριος Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Περαχώρας.

11. π. Χ. Μαρίνης, εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Μικρού Βάλτου.

12. π. Αθ. Αλτανόπουλος, εφημέριος Ι. Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Νεμέας.

13. π. Αν. Μπενέκος, εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Ανδρέα Αρχ. Νεμέας.

14. π. Π. Στρούμπας, εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Κορίνθου.

15 π. Γ. Μπρίνιας, εφημέριος Ι. Ν. Μετ. Σωτήρος Καισαρίου.

16. π. Β. Μαργιάννης, εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πετρίου.

17. π. Δ. Ζούζιαν, εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Αηδονίων.

18. π. Κ. Παπαβασιλείου, εφημέριος Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κάτω Άσσου.

19. π. Δ. Καρυοφύλλας, εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Αγίου Βασιλείου.