ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΛΗΡΩΣΗ 30 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑΤΟΥ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΥ.

 

DSC03907

 

Την Θεία Λειτουργία και το Ι. Μνημόσυνο του μακαριστού πατρός του Γεωργίου Μάνταλου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος το Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, πλαισιούμενος από τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, π. Αθανάσιο Πέζο και τον Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Ο Σεβασμιώτατος, εμπνεόμενος από την μνήμη του Αγίου Ανδρέου, Επισκόπου Κρήτης, του ποιητού του Μεγάλου Κανόνος, αναφέρθηκε στην μεγάλη αυτή μορφή της Ορθοδοξίας, στο έργο του και στα τροπάρια, που καλούν τους Πιστούς σε μετάνοια.Επεσήμανε ότι τα Σάββατα είναι ημέρες αφιερωμένες στην μνήμη των κεκοιμημένων αδελφών μας, αφού εκτός από το Μνημόσυνο του πατρός του ετέλεσε και τα Μνημόσυνα άλλων έξι (6) κεκοιμημένων αδελφών μας, και τόνισε ότι αποτελεί υποχρέωσή μας να τιμούμε τους αδελφούς μας, που έφυγαν από αυτόν τον κόσμο, με προσευχές και ελεημοσύνες, ώστε ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους. Ευχήθηκε δεόπως Κύριος ο Θεός ημών αναπαύη ταις πρεσβείες του Αγίου Ανδρέου Κρήτης, του Ιεροσολυμίτου, τις ψυχές τους «εν τόπω φωτεινώ» και εάν έχουν εύρη παρρησία ενώπιον του Αγίου Θεούείθε να είναι βοηθοί στην ζωή μας!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.