ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑ ΒΛΑΣΙΟ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/2/2010 

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑ ΒΛΑΣΙΟ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 

Με μεγάλη λαμπρότητα γιορτάστηκε κι εφέτος στο Ξυλόκαστρο η μνήμη του Πο-λιούχου του ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ.
Την Τετάρτη 10 - 2 - 2010 παραμονή της γιορτής και ώρα 6.30 μ.μ. τελέσθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Ε-πίσκοπος Ωλένης κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, βοηθός Επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεως Ηλεί-ας, ο οποίος κήρυξε και τον Θ. Λόγο συμπροσευχομένων των προσκεκλημένων του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και Ζάμπιας κ.κ. ΙΩΑΚΕΙΜ.
Την Πέμπτη 11 - 2 - 2010, και ώρα 07.00 π.μ. κυρίως ημέρα της Εορτής, τελέσθηκε ο ΟΡΘΡΟΣ στον οποίο μελωδικότατα χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. κ. ΙΩΑΚΕΙΜ και στη συνέχεια έλαβε χώρα το πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ πλαισιομένος από τους παραπάνω Αρχιερείς στους οποίους προστέθηκε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ο οποίος ωραιότατα και γλαφυρότατα κήρυξε τον Θ. Λόγο.
Προ της Ι. Λιτανείας της Θαυματουργού Εικόνος του Αγίου, που πραγματοποιή-θηκε στους δρόμους του Ξυλοκάστρου, ο Μητροπολίτης μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ευχα-ρίστησε εκ μέρους του Δημάρχου, των Αρχών του Νομού και του Λαού τους Ιεράρ-χες για την ευλογία της τιμητικής παρουσίας τους και τους μεστούς περιεχομένου Λόγους των οι οποίοι υπήρξαν στηρικτικοί και εποικοδομητικοί αλλά και πλήρεις ελπίδων για το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αποστολικής Μητρόπολής μας.
Συγκίνηση δημιούργησαν στους Χριστιανούς μας οι αντιφωνικοί Λόγοι του Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ο οποίος στο τέλος της ομιλίας του προσέφερε στον Μητροπολίτη μας την ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΡΑΒΔΟ του Κορινθίου στην καταγωγή και κοινού τους πνευματικού Πατέρα μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Χαλκίδος κυρού ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, που απεβίωσε πρόσφατα και έπειτα από μα-κρά ασθένεια, υπό την ποιμαντορία του οποίου διακόνησε επί 30 ολόκληρα χρόνια προκειμένου όπως είπε: «να ποιμαίνει την Αποστολική Μητρόπολή μας με την ευχή του Γέροντά του, την αγάπη του πνευματικού του Αδελφού και τον σεβασμό των Χριστιανών της Ευβοίας, που πάντα τον θυμούνται και τον τιμούν για την εκεί δια-κονία του».
Μετά την Ι. Λιτανεία, την οποία πλαισίωσαν τμήματα Στρατού, Σχολείων, Προσκόπων και η Φιλαρμονική, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Αντώνιος Κλαδούχος παρέθεσε Δεξίωση στους Αρχιερείς και τις Αρχές στο γραφικό ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ στον Πευκιά.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Παν. Μπεγλίτης, οι Βουλευτές του Νομού κ. Αικ. Φαρμάκη, κ. Άγγ. Μανωλάκης, ο Νομάρχης κ. Νικ. Ταγαράς, ο Δήμαρχος Ευρωστίνης κ. Νικ. Κουρτζής, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Δ/ντης Σχολής Μηχανικού Ταξίαρχος κ. Ανδρ. Αγγελόπουλος, ο Αστ. Δ/ντης Ν. Κορινθίας Ταξίαρχος κ. Γεωρ. Σαξιώνης, ο Λιμενάρχης Κορίνθου Πλωτάρχης κ. Παντ. Χαμέτης, άλλοι εκπρόσωποι Αρχών και Αξιωματικοί και πλήθος Χριστιανών, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Θεό για τις λειτουργικές αυτές ευκαιρίες κυρίως όμως τον Άγιο Βλάσιο για την ανύστακτη προστασία Του στην πόλη του Ξυλοκάστρου και την Μητρόπολή μας.
Τις Εκδηλώσεις κάλυψαν δημοσιογραφικά τα τοπικά Τηλεοπτικά κανάλια. Ο Ρα-διοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας με την αναμετάδοση της Θ. Λειτουργίας μας χάρισε την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλοί Χριστιανοί τα τελεσθέντα και να απολαύσουν ό,τι με ευλάβεια προσφέρθηκε σε Θεό και ανθρώπους για τον αγιασμό μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ