«Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ» ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΙΕΡΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΣΤΟ Ι. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ

 

Με την δέουσα Εκκλησιαστική Τάξη και με την παρουσία χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε κι’ εφέτος η πανήγυρη του Προσκυνήματος των θαυματουργών Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο. Το απόγευμα της 30ης Ιουνίου, παραμονή της εορτής, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον υπαίθριο Εσπερινό, που καθιερώθηκε πλέον να τελείται στον περίβολο του Ι. Προσκυνηματικού Ναού. Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της Ακολουθίας ομίλησε επίκαιρα στο πλήθος των παρευρισκομένων πιστών τόσο για την θαυματουργή δράση των Αγ. Αναργύρων όσο και για την επιτυχή έκβαση των «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ», η οποία δεν θα ήτο εφικτή χωρίς την καταλυτική παρουσία των Κορινθίων Χριστιανών.

Το πρωί της Τρίτης 1ης Ιουλίου της Θ. Λειτουργίας προέστη ο προσκεκλημένος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, Σεβ. Μητροπολίτης Καβάσων κ. Εμμανουήλ, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο, από Ιερείς και Διακόνους. Ο Μητροπολίτης Καβάσων κ. Εμμανουήλ, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο, προέτρεψε τους πιστούς, με πειθαρχία προς τον Επίσκοπό τους, να συνεχίσουν το μεγάλο και αξιέπαινο απ’ όλους φιλανθρωπικό έργο, που επιτελούν, το οποίο αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση της διδασκαλίας του πολιούχου μας Αποστόλου των Εθνών Παύλου. Ακολούθως, στάθηκε στον θαυμαστό βίο των Αγ. Αναργύρων, ο οποίος αποτελεί ύψιστο παράδειγμα Χριστιανικής αγάπης.

Την Ιερά αυτή πανήγυρη, που σήμανε και το τέλος των Εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Προστάτου μας Απ. Παύλου, υπό τον τίτλο «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ», έκλεισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαριστώντας τον προσκεκλημένο του Αρχιερέα, τους Ιερείς του Προσκυνήματος αλλά και όλους τους Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως και τους πιστούς, που απάντησαν στα καλέσματα της Τοπικής μας Εκκλησίας με υπακοή και έδωσαν σε όλες τις Εκδηλώσεις το δυναμικό τους παρόν, καταδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ενότητα της Εκκλησίας υπό τον Επίσκοπό της. Ταυτόχρονα τους προσκάλεσε στο Παγκορινθιακό προσκύνημα της Τήνου, κατά την 7η και 8η Ιουλίου, ώστε για μια ακόμη φορά να διατρανωθεί η αγαστή σχέση Ποιμενάρχου – Ποιμνίου και να ενισχυθεί η Φιλανθρωπική δράση της Ι. Μητροπόλεώς μας.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.