ΑΥΡΙΟ 1/7/2010 ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/6/2010 

«Δ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ»
ΑΥΡΙΟ 1/7/2010 ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»

Γίνεται γνωστό ὀτι στην Αρχαία Κόρινθο την 1η Ιουλίου στον χώρο του Ιερού Προσκυνήματος των Αγίων Αναργύρων, στην Αρχαία Κόρινθο, ευθύς αμέσως μετά το τέλος της πολυαρχιερατικής Θ. Λειτουργίας, στην οποία θα συλλειτουργήση ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος μετά των προσκεκλημένων του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ, και ώρα 11.00 π.μ. θα τελεσθούν τα Εγκαίνια του Συνεδριακού Κέντρου της Ιεράς Μητροπολεώς μας «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ».
Πρόκειται για την διώροφη οικοδομή παραπλέυρως του Ι. Προσκυνηματικού Ναού των Αγ. Αναργύρων, που με την φροντίδα του Σεβ. Ποιμενάρχου μας διαμορφώθηκε και εξωραίστηκε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του πολυποίκιλου έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας εν πρώτοις, και που συν τω χρόνω θα αναδειχθεί σε Κέντρο «Παυλείων Σπουδών».
Μετά την επισκευή και διαμόρφωση του «ΟΙΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΧΛΟΗΣ», όπου στεγάζεται προσωρινά η Διοίκησις της Ιεράς Μητροπόλεως και φιλοξενείται ο Σεβ. Μητροπολίτης, και της «ΚΡΟΚΟΔΕΙΟΥ ΑΙΘΟΥΣΗΣ» είναι το τρίτο σημαντικό έργο που επιτελέσθηκε μέσα στην τετραετία, που ήδη διανύει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, και το οποίο επίσημα πλέον (ανεπίσημα ήδη έχει χρησιμοποιηθεί ο χώ-ρος για τις Ιερατικές Συνάξεις) θα παραδοθεί στον Κορινθιακό Λαό με την τελετή των Εγκαινίων.
Η παρουσία των πιστών κρίνεται απαραίτητη όχι μόνο στην Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Ι. Προσκυνήματος των Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο αλλά και στον Αγιασμό των Εγκαινίων του Συνεδριακού Κέ-ντρου που θα επακολουθήσει.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ