ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΩΝΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/6/2010 

«Δ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ»
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΩΝΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Το βράδυ της 29ης Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Εσπερινός στο Βήμα του Γαλλίωνος στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου. Πρόκειται για μιά ωραιότατη εκδήλωση, η οποία λαμβάνει χώρα σε όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους των πόλεων απ᾿ όπου διήλθε ο Απόστολος Παύλος μεταφέρων το Ευαγγελικό κήρυγμα στην Ελλάδα.
Στην Ι. Μητρόπολι μας επεφυλάχθη η ιδιαίτερη ευλογία, ώστε η Αρχαιολογική σκαπάνη να ανακαλύψη το ακριβές μέρος, για το οποίο πολύτιμες πληροφορίες μας παρέχει το βιβλίο των Πράξεων, όπου ο Απόστολος μας προπηλακισθείς οδηγήθηκε να απολογηθή στον Ρωμαίο ανθύπατο της Αχαῒας Γαλλίωνα γιατί εκήρυττε Χριστόν και τούτον Εσταυρωμένον.
Στον χώρο αυτό ετελέσθη και εφέτος ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ἰλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ, πλαισιωμένου υπό των αγιωτάτων Αρχιερέων Ιεραπύτνης και Σητείας κ. ΕΥΓΕΝΙΟΥ, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ, και των Θεοφ. Επισκόπων Ρεντίνης κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, Ωλένης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ως καί του Σεβ. Ποι-μενάρχου μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.
Τον Πανηγυρικό λόγο εξεφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ο οποίος περιέγραψε τον άνθρωπο του Χριστού μέσα από την διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου ως και συνέδεσε την εποχή κατά την οποία έδρασε ο Απόστολος, με την δική μας η οποία έχει πολλά κοινά σημεία με αυτή του Απ. Παύλου όσον αφορά την παγκοσμιοποίηση, τονίζοντας ακόμα ιδιαιτέρως ότι, πράγματι, ο Απόστολος μας υπήρξε ο θεμελιωτής του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Άξιο παρατηρήσεως υπήρξε το γεγονός του πλήθους του ευσεβούς λαού από όλες της Αρχιερατικές περιφέρειες της Ιεράς Μητροπόλεως μας, που με λεωφορεία ήλθαν και κατέκλυσαν τον Αρχαιολογικό χώρο για να τιμήσουν τον Προστάτη Απόστολό μας.
Την εκδήλωση τίμησαν τόσο οι τοπικοί Άρχοντες του Νομού μας όσο και οι εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και λοιπών Αρχών και φορέων από όλη την Κορινθία, η δέ χορωδία «ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΑΝΑΧΩΡΗΤΗΣ» υπό την διεύθυνση του κ. Λεωνίδα Καρασταμάτη, η φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων υπό την διεύθυνση της κ. Γλυκερίας Μωραϊτάκη και το στρατιωτικό άγημα ελά-μπρυναν ιδιαίτερα την τελετή.
Η όλη εκδήλωση έκλεισε με τις θερμότατες ευχαριστίες του Μητροπολίτου μας προς όλους τους παρισταμένους αλλά και σ᾿ αυτούς που συνέργησαν για την πραγματοποίησή της όπως η Δημοτική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ο Στρατός, η Τροχαία, η Αστυνομία, οι εθελοντές Πυροσβέστες, η Αρχαιολογική Υπηρεσία, το Κ.Α.Σ., τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς ΕΡΑ, «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ» και τα Τοπικά Μ.Μ.Ε. Ενώ οι νέοι του Συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝ» και των Κατηχητικών της Ενορίας και της Αρχαίας Κορίνθου που έφεραν τοπικές ενδυμασίες παρουσίασαν πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα υπό τα χειρο-κροτήματα και τις θερμές επεφημίες όλων των παρισταμένων.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ