ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Γ' ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1-7-2009

Το εσπέρας της 29ης Ιουνίου ε.ε. πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Εσπερινός στο Βήμα του Γαλλίωνος στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου. Πρόκειται περί μιάς ωραιοτάτης εκδηλώσεως, η οποία λαμβάνει χώρα σε όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους των πόλεων απ᾿ όπου διήλθεν ο Απόστολος Παύλος μεταφέρων το Ευαγγελικό κήρυγμα στην Ελλάδα.
Στην Ι. Μητρόπολι μας επεφυλάχθη η ιδιαίτερη ευλογία, ώστε η Αρχαιολογική σκαπάνη να ανακαλύψη το ακριβές μέρος, γιά το οποίο πολύτιμες πληροφορίες μας παρέχει το βιβλίο των Πράξεων, όπου ο Απόστολος μας προπηλακισθείς ωδηγήθη να απολογηθή στον Ρωμαίο ανθύπατο της Αχαῒας Γαλλίωνα γιατί εκήρυττε Χριστόν και τούτον Εσταυρωμένον.
Στον χώρο αυτό ετελέσθη και εφέτος ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσσού κ.κ. Ευγενίου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, πλαισιωμένου υπό των αγιωτάτων Αρχιερέων Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Θηβών καί Λεβαδείας κ. Γεωργίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χερέτι (της Εκκλησίας της Γεωργίας) κ. Μελχισεδέκ και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου.
Τον Πανηγυρικό λόγο εξεφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος περιέγραψε επακριβώς τα χαρακτηριστικά της Προσωπικότητας και του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου ως και της εποχής κατά την οποία έδρασε ο Απόστολος Παύλος, μιας εποχής η οποία ομοιάζει με την δική μας στα πλαίσια της παγκοσμοποιήσεως, τονίζων ιδιαιτέρως ότι, πράγματι, ο Απόστολος μας υπήρξε ο θεμελιωτής του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, γεγονός που «προκαλεί» την Εκκλησία να εξέλθη των στενών ορίων της και να επανευαγγελίση τον λαόν κηρύττουσα Χριστόν Αναστάντα.
Άξιον παρατηρήσεως υπήρξε το γεγονός του πλήθους του ευσεβούς λαού από όλες της Αρχιερατικές περιφέρειες της Ιεράς Μητροπόλεως μας, που με λεωφορεία ήλθαν και κατέκλυσαν τον Αρχαιολογικό χώρο για να τιμήσουν τον Προστάτη Απόστολό μας, αψηφώντας μάλιστα και την καλοκαιρινή καταιγίδα που ξέσπασε λίγο πριν από τον Εσπερινό.
Την εκδήλωσι ετίμησαν τόσον οι τοπικοί Άρχοντες του Νομού μας όσον και οι εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και λοιπών Αρχών και φορέων από όλη την Κορινθίαν, η δέ χορωδία «ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΑΝΑΧΩΡΗΤΗΣ» υπό την διεύθυνσι του κ. Λεωνίδα Καρασταμάτη, η φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων υπό την διεύθυνσι της κ. Γλυκερίας Μωραϊτάκη και το στρατιωτικό άγημα ελάμπρυναν ιδιαιτέρως την τελετή.
Η όλη εκδήλωσις έκλεισε με τις θερμότατες ευχαριστίες του Μητροπολίτου μας προς όλους τους παρισταμένους αλλά και σ᾿ αυτούς που συνέργησαν για την πραγματοποίησίν της.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ