ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 

Θ. Λειτουργία επί του Κουβουκλίου του Επιταφίου

το πρωί του Μ. Σαββάτου.

 

20210501 081725

 

Την Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, επί του Επιταφίου, τέλεσε το Μ. Σάββατο το πρωί, 1 Μαΐου 2021, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως μας.

Στην Θ. Λειτουργία συμμετείχαν πιστοί, κυρίως νέοι άνθρωποι, οι οποίοι τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα μετάλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων. Ο Σεβασμιώτατος έκανε ειδική μνεία στην Θ. Ευχαριστία τονίζοντας ότι με την συμμετοχή μας στο Μέγα Μυστήριο της Θ. Λειτουργίας συμμετέχουμε στην ζωή του Χριστού και κοινωνούμε το Αναστημένο Σώμα Του. Αυτή η μυσταγωγία λυτρώνει τις ψυχές μας και μας απαλλάσσει από τα αβάσταχτα βάρη της καθημερινότητας. Αυτό είναι το Πάσχα των Ορθοδόξων, η μετάβαση από το υλικό στο πνευματικό, το πέρασμα από τον θάνατο στην Ζωή!

 

 

Ακολουθία της Αναστάσεως στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

 

20210501 095625

 

Μετά από την περσινή, θλιβερή για τις ψυχές όλων των Χριστιανών, αποχή από τα Θεία Πάθη προσήλθε εχθές πλήθος Πιστών, στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, για να παρακολουθήσει την Τελετή της Αναστάσεως του Κυρίου μας και να συνεορτάσει με τον Μητροπολίτη του κ. Διονύσιο, τον βοηθό Επίσκοπό του κ. Αγάπιο και τους Ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού την Εορτή των Εορτών της Ορθοδοξίας μας! Αυτή όμως η αποχή ήταν το έναυσμα για να «γεμίσουν» οι καρδιές ελπίδα από το Φως της Αναστάσεως, καθώς εφέτος η ζοφερή πραγματικότητα της πανδημίας δεν στάθηκε αρκετή για να μας στερήσει τον Αναστάντα Χριστό μας.

Από νωρίς και τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα μέτρα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κυβερνήσεως διασκορπίστηκαν με αποστάσεις στον Ι. Ναό, στον προαύλιο χώρο του και στους γύρω δρόμους και αφού έλαβαν από τα χέρια του σεπτού Ποιμενάρχου μας το Άγιο Φως, άκουσαν και έψαλλαν όλοι μαζί το «Χριστός Ανέστη» από τα προπύλαια του Ι. Ναού! Πάρα πολλοί ήταν αυτοί που παρέμειναν και μετά την Τελετή της Αναστάσεως και τηρώντας την προτροπή του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, από τον Κατηχητικό Αναστάσιμο Λόγο Του, «Πάντες ἀπολαύσατε τοῦ συμποσίου τῆς πίστεως» κοινώνησαν των Αχράντων του Θεού Μυστηρίων και διατράνωσαν την πίστη τους. Μετά το πέρας της Αναστάσιμης Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος και ο Θεοφιλέστατος μοίρασαν αντίδωρο και τα πατροπαράδοτα κόκκινα αυγά και ενημέρωσαν τους πιστούς για την αυριανή τέλεση του «Εσπερινού της Αγάπης».

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.