Άρθρα

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ Ι. ΜΟΝΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ.

 

20220716 210246

 

Το Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην Ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Λουτρακίου, πλαισιούμενος από τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ και π. Μακάριο Μπογιατζόγλου, Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Πέτρο Καγιούλη και Αιδεσ. Σταυροφόρο – Οικονόμο π. Δημήτριο Σουσούνη.

Τον Ι. Άμβωνα παρεχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο, ο οποίος ομίλησε για τον βίο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, η οποία ξέφυγε του δρόμου της ειδωλολατρίας και άρα της απωλείας και οδηγήθηκε στον δρόμο του Χριστού και στην αιώνια μακαριότητα!

Πριν την απόλυση ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, επεσήμανε ότι η Αγία Μαρίνα «τα έβαλε» στην κυριολεξία με τον διάβολο δείχνοντας σε όλους μας τον δρόμο που οδηγεί στην ζωή. Προέτρεψε δε τους πιστούς να μιμηθούν το παράδειγμα της Αγίας και Εκείνη, ως θαυματουργή που είναι, να μένει πάντοτε κοντά μας και να μας προστατεύει από τον αντίδικο μας διάβολο, ο οποίος «ὡς λέων ὠρυόμενος περιπατεῖ ζητῶν τίνα καταπίῃ» (Α' Πέτρ. ε΄,8). Ιδιαιτέρως ευχήθηκε στην Ηγουμένη Γερόντισσα Παρασκευή, η οποία με νεανικό σφρίγος και ζήλο στέκει στις μοναχικές επάλξεις και αγωνίζεται να κρατά ανοικτό το Μοναστήρι. Ο κόπος της είναι μεγάλος, όπως αντιστοίχως μεγάλος θα είναι και ο μισθός της από τον Θεό, με την ταπεινότητά μου πάντοτε δεόμενο ο Θεός να της δίδει υγεία, δύναμη και ακμή!

Στην Ι. Πανήγυρη παρέστησαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Πετρίτσης και πλήθος πιστών.

 

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

            ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.