Άρθρα

ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023-2024.

 

IMG_20230911_110232_2.jpg

 

Σήμερα Δευτέρα, 11η Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα της έναρξης των μαθημάτων για την Σχολική χρονιά 2023- 2024 οι Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως μας ετέλεσαν την Ι. Ακολουθία του Αγιασμού στα Σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας ευλογούντες τους διδάσκοντες, διδασκομένους, εργαζομένους, γονείς και κηδεμόνες, που προσήλθαν στα Σχολεία.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ευρισκόμενος σε αποστολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος εκτός της Μητροπολιτικής μας Επαρχίας και της Ελλάδας, εξέδωσε την υπ᾿ αριθμ. 429/4-9-2023 Ποιμαντορική Εγκύκλιο προς τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως μας επικοινωνών κατ᾿ αυτόν τον τρόπο με την μαθητιώσα νεολαία μας, αφού δεν θα παρίστατο, όπως κάθε χρόνο πράττει, στους Αγιασμούς όσων Σχολείων ήταν αυτό εφικτό.

Την Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας ανέγνωσαν όλοι οι Ιερείς που τέλεσαν Αγιασμούς κατά την πρώτη ημέρα ενάρξεως των Σχολικών μαθημάτων και στην οποία ο σεβαστός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος προτρέπει τους μαθητές όλων των βαθμίδων ν᾿ αγαπήσουν τον Θεό και την Εκκλησία Του, να μείνουν πιστοί στις εντολές του Θεού, να μην εγκαταλείψουν την Πίστη των πατέρων μας. Να «περπατήσουν» μαζί με τον Χριστό στην ζωή τους, ώστε να νοιώθουν ασφαλείς και βέβαιοι. Ευχήθηκε στα παιδιά των Σχολείων μας ο Χριστός, που είναι το «Φως του κόσμου» (Ιω, η’, 12), να φωτίζει τον νου τους. Ο Χριστός, που είναι «η οδός» (Ιω. ιδ΄, 6), να κατευθύνει τα διαβήματά τους. Ο Χριστός, που είναι «η ζωή» (Ιω. ιδ΄, 6), να τους χαρίζει χρόνια πολλά και ζωή αιώνιο. Ο Χριστός, που είναι «η αλήθεια» (Ιω. ιδ’,6), να τα κάνει να αληθεύουν πάντα στην ζωή τους με μια ζωή αυθεντική και γνήσια, σύμφωνη με το Ευαγγέλιο και τις Χριστιανικές – Ελληνικές παραδόσεις της Πατρίδας μας. Τους ευχήθηκε καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά, καρποφόρα με υγεία, ειρήνη και πρόοδο.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Αγάπιος ετέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στα Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», στον Ισθμό της Κορίνθου, πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Τιμόθεο Φλέγκα, Λυκειάρχη και υπεύθυνο των Εκπαιδευτηρίων και τον Διάκονο π. Χρήστο Χίλια.

Ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο προς τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, και δι᾿ ολίγων ομίλησε στα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων αναφερόμενος στους 7 Μακκαβαίους Παίδες τονίζοντας την Πίστη τους στον Θεό, την υπακοή τους στην χήρα μητέρα τους Σολομονή και στον διδάσκαλό τους Ελεάζαρο, ως και την ομολογία της Πίστεώς τους εμπράκτως, με έργα και όχι μόνο με λόγια, προτρέποντας τους μαθητές ν᾿ ακολουθήσουν το υπόδειγμα τους, κάνοντας υπακοή στους γονείς τους, που κοπιάζουν γι᾿ αυτούς, και στους διδασκάλους – καθηγητές τους, που φροντίζουν για την μόρφωσή τους και την κατά Χριστό διάπλασή τους. Ευχήθηκε δε κι αυτός ευλογημένη, παραγωγική, πλουτοφόρο σε γνώσεις και ήθος σχολική χρονιά με υγεία και προκοπή!

 

                        ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 IMG_20230911_110243_2.jpg

 

IMG_20230911_111843_1.jpg