Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24/9/2021:ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΣΕΒ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

 

 

101 08155249

 

 

Την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος άγει, ως γνωστόν, τα ονομαστήριά του.

Λόγω της προγραμματισμένης Συνεδριάσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος από πρωΐας της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου δεν θα τελεσθεί η καθιερωμένη, πλέον, Ι. Αγρυπνία, με την οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τιμά τον προστάτη Άγιο του κατ᾿ έτος. Αντ’ αυτής το πρωΐ της Κυριακής, 3 Οκτωβρίου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ο Ποιμενάρχης μας θα λειτουργήσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της Covid-19, χωρίς περαιτέρω εορταστικές εκδηλώσεις και χωρίς επισκέψεις εκ μέρους του Ποιμνίου του στο Επισκοπείο.

Στον Ι. Ναό θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα εκ των Ι. Λειψάνων του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, το οποίο φυλάσσεται στην Ι. Μητρόπολη, στο τέλος δε της Θ. Λειτουργίας θα ψαλή Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της αοιδίμου Ασπασίας Γ. Μαντάλου, μητρός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, επί τη συμπληρώσει τριών ετών από της εις Κύριον εκδημίας της.  

  

  ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.