Η Ι. ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

20210430 193622

Σε έντονα κατανυκτικό κλίμα και με την αρμόζουσα πνευματική βαρύτητα τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου, σε όλους τους Ι. Ναούς της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας κατά το εσπέρας της Μ. Παρασκευής, 30 Απριλίου 2021.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, χοροστάτησε στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου. Εφέτος, λόγω των υγειονομικών μέτρων, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Ι. Λιτανεία, που κατέληγε στην Κεντρική Πλατεία της πόλεως Κορίνθου στην θέση «ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ» με την συνάντηση των έξι Επιταφίων των Ι. Ναών της πόλεως Κορίνθου. Ωστόσο, ο Επιτάφιος λιτανεύτηκε στον περίβολο του Ι. Ναού, παρουσία του Υφυπουργού κ. Νικόλαου Ταγαρά, της Αναπληρώτριας Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου κ. Μαρίας-Ελένης Σούκουλη, του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστασίου Γκιολή, της Αντιπεριφερειάρχου για την Παιδεία & τον Πολιτισμό, κ. Αθηνάς Κόρκα και του Δημάρχου Κορινθίων κ. Βασιλείου Νανόπουλου.

Τον θείο λόγο κήρυξε κατ’ εντολή του σεπτού Ποιμενάρχου μας ο νομικός σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Πέτρος Θωμαΐδης αναφερόμενος στον Σταυρό του Χριστού και στην Θεόσωμο ταφή του Κυρίου. Λίγο πριν το τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Κύριος με την Ανάστασή Του να αναστήσει τους ανθρώπους και ολόκληρη την κτήση και προέτρεψε τους Πιστούς να συμμετάσχουν με τάξη, πίστη και με την τήρηση των μέτρων στις Θ. Λειτουργίες του Μ. Σαββάτου και της Αναστάσεως!

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.