ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΕΙ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ.

 

Ανακοινώνεται στο ευσεβές πλήρωμα της Θεοσώστου Επαρχίας μας ότι την Δευτέρα, 3ην Οκτωβρίου 2022, ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος άγει τα ονομαστήριά του.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα εορτάσει την ονομαστική του εορτή με Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία που θα τελεσθεί το πρωί της 3ης Οκτωβρίου 2022 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, χωρίς περαιτέρω προς τιμήν του εορταστικές ή κοσμικές εκδηλώσεις και χωρίς να δεχθεί επισκέψεις εκ μέρους του Ποιμνίου του στο Επισκοπείο. Ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου την Κυριακή, 2αν Οκτωβρίου 2022, θα τελεσθεί ιδιωτικώς στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, εντός του Επισκοπείου, άνευ άλλης εορταστικής Εκδηλώσεως.

Στην Θ. Λειτουργία, κατά την οποία θα τελεσθεί και το τετραετές Μνημόσυνο της μακαριστής μητρός του Ασπασίας Γ. Μαντάλου, θα τεθούν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου προς προσκύνηση και αγιασμό όσων επιθυμούν να συμπροσευχηθούν κατ’ αυτήν υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο οποίος θυσιαστικά αναλώνεται υπέρ της δόξης του Τρισαγίου Θεού και έπαινον της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας και υπέρ της πνευματικής οικοδομής του θεόθεν εμπεπιστευμένου Ποιμνίου του, αλλά και υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της αοιδίμου μητρός του.

 

  ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.