ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΣΑ Ι. ΜΟΝΗ ΑΓ. ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ.

20220514 082334

 

Στην πανηγυρίζουσα γυναικεία Κοινοβιακή Ι. Μονή του Αγίου Θεράποντος Γαλατακίου Κορινθίας λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος το Σάββατο, 14 Μαΐου 2022. Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Ακάκιος Χαραλαμπίδης, Πνευματικός και κτίτωρ της εν λόγω Ιεράς Μονής, π. Παχώμιος Ονουφρίου, π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. π. Γεώργιος Παππάς και οι Διάκονοι του.

Με αφορμή την μνήμη του Αγίου Θεράποντος, Επισκόπου Κύπρου ο Σεβασμιώτατος ομίλησε προς την Ι. Αδελφότητα και τους πολυπληθείς προσκυνητές της Ι. Μονής για την Ελληνορθόδοξη παράδοση της Κύπρου, με τους αρχαίους ιστορικούς Ναούς, τα Ιερά Προσκυνήματα, το πλήθος των Τοπικών Αγίων κ.λ.π., αφού στην μαρτυρική μας Νήσο διατηρούνται όλα τα ήθη και τα έθιμα, που κρατούν δεμένο όλο τον Ελληνόφωνο κόσμο με την  Ορθοδοξία. Στην Κύπρο «κτυπούσε και θα κτυπά η καρδιά» της Ελλάδας νυν και αεί και εις τους αιώνας.

Το όνομα του τιμώμενου Αγίου μας σημαίνει, υπηρέτης, διακονητής, νοσοκόμος, ιατρός και ο Άγιος έμεινε ζωντανός στην μνήμη των Χριστιανών ως ο υπηρέτης της αγάπης προς τον Αναστημένο Θεάνθρωπο Χριστό και την Πατρίδα. Στις μέρες μας ο κόσμος αντιμετωπίζει ποικίλα προβλήματα όπως η οικονομική κρίση, η υγειονομική και η ενεργειακή κρίση, οι πόλεμοι. Όλα αυτά προκαλούν εσωτερικά ερωτήματα για το πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Την απάντηση μας την δίνει ο ίδιος ο Άγιος καλώντας μας να γίνουμε θεράποντες των άλλων και να διακονούμε τους αδελφούς μας μιμούμενοι τον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.

Στον επίλογο του κηρύγματος του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους παρισταμένους πιστούς, στην Καθηγουμένη της Ι. Μονής Γερόντισσα Πελαγία και στην περί αυτήν Αδελφότητα ο εορταζόμενος Άγιος να πρεσβεύει στον Αναστάντα Κύριό μας για υγεία πνευματική και σωματική, ώστε όλοι μαζί να τον τιμούμε και να τον δοξάζουμε «ἐν ἑνὶ στόματι καὶ μιᾷ καρδίᾳ»!

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.