ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΝΑΡΞΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ.ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

 

_Viber_2023-09-21_13-34-48.jpg

 

Προσκληθείς από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, τέλεσε χθες Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023, Αγιασμό επί τη ενάρξει του νέου Δικαστικού έτους στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου, παρουσία του Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου κ Λάμπρου Πατσαβέλλα, του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου κ. Αποστόλου Δεληγιάννη, της Διευθύνουσας του Πρωτοδικείου Κορίνθου και Προέδρου Πρωτοδικών κ. Αναστασίας Ξηρογιάννη, της Προέδρου Πρωτοδικών κ. Ελπίδας Κυρίμη, της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου κ. Παναγιώτας (Πένυς) Επιβατινού, των Δικαστικών Εισαγγελικών Λειτουργών, των Δικαστικών Υπαλλήλων και πολλών Δικηγόρων, μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος προς τους Δικαστικούς Λειτουργούς επεσήμανε την σπουδαιότητα του να λαμβάνουμε την ευλογία του Θεού πριν από οποιαδήποτε δράση μας και τους υπενθύμισε την ερμηνεία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο λεχθέν του Αποστόλου Παύλου: «η δικαιοσύνη είναι η καθολική αρετή, και λέγεται, και νομίζεται, και είναι», δηλαδή, αν διαβάσουμε την λέξη «δικαιοσύνη» στην Αγία Γραφή, εννοούμε τον ίδιο τον Θεό, γιατί σε Αυτόν υπάρχει όλη η αρετή και συνεπώς ο ενάρετος άνθρωπος είναι δίκαιος, ο δε άνθρωπος που υπεκφεύγει της δικαιοσύνης (πάσης αρετής) υπάρχει αυτοκατάκριτος.

Αναφερόμενος στην συνέχεια στο Χρυσοστομικό «πολλοῦ πόνου δεῖται καὶ νηφούσης ψυχῆς … Πολλὰ γάρ ἐστι τὰ συσκιάζοντα τὸ δίκαιον» κατέδειξε τον κόπο και την εγρήγορση της ψυχής, που απαιτείται στην απονομή της δικαιοσύνης, καθώς πολλά σκιάζουν το δίκαιο και το καθιστούν δυσκολοδιάκριτο για τα ανθρώπινα μέτρα, γι’ αυτό μέλημα όλων μας είναι να το διακονήσουμε ως την ανωτάτη αρετή.

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την σύντομη αναφορά του μνημονεύοντας τον αοίδιμο προκάτοχό του, τον από Κορίνθου Αρχιεπίσκοπο, Αντιβασιλέα και Πρωθυπουργό κυρό Δαμασκηνό Παπανδρέου, ο οποίος ανήγειρε το Δικαστικό Μέγαρο που μας φιλοξενεί, υπενθυμίζοντας ότι Εκκλησία, Πολιτεία και Δικαιοσύνη, πάντοτε συνυπήρχαν και συνεμπορεύοντο αρμονικά, γεγονός που επιβάλλεται να συμβαίνει και σήμερα, ευχόμενος από καρδιάς στους Δικαστικούς μας «καλή δύναμη» στο έργο τους και ο Θεός να είναι πάντοτε μαζί τους!

            ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ