ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.

 

20220109 101342

Την Θ. Λειτουργία, τέλεσε χθες, Κυριακή μετά τα Φώτα, 9 Ιανουαρίου 2022, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τους Διακόνους του.

Με την ολοκλήρωση του Αγίου Δωδεκαημέρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ομίλησε στους Πιστούς τονίζοντας ότι, η Εκκλησία μας θέλοντας να εμπεδώσουμε και να κατανοήσουμε όλα, όσα ασυνήθιστα συνέβησαν, μας προβάλει τα γεγονότα της Ενανθρωπήσεως του Χριστού δίδοντας ιδιαίτερη σημασία στο ότι ο Θεός κατέβηκε στην γη και προσέλαβε την ανθρώπινη φύση προκειμένου να επαναφέρει την φύση και τον άνθρωπο στο πρότερο κάλλος και να «οδοποιήσει πάση σαρκί την εκ νεκρών ανάστασιν». Με το Άγιο Δωδεκαήμερο βιώσαμε την πρώτη φάση του σωτηριολογικού έργου του Κυρίου.

Στην συνέχεια και αναλύοντας το Αποστολικό Ανάγνωσμα επεσήμανε ότι, ο Χριστός είναι αυτός που «κατέβηκε» για να σώσει και να φωτίσει τον άνθρωπο και να γεμίσει με την παρουσία Του και τις δωρεές Του τα πάντα. Μεταξύ όλων των υπολοίπων μοίρασε και τα χαρίσματα των Αποστόλων, των Προφητών, των Ευαγγελιστών, των Ποιμένων και των Διδασκάλων προκειμένου να είναι Παρατεινόμενος ανά τους αιώνες μέσα στην Εκκλησία και να φωτίζει και να καταρτίζει τους Πιστούς, ώστε από πνευματικά «νήπιοι» να καταστούμε τέλειοι και να αποκτήσουμε το μέτρο της πνευματικής ωριμότητος και τελειότητος Του. Γεννάται όμως το ερώτημα, πως θα μπούμε στην Εκκλησία και πως θα σωθούμε; Η απάντηση είναι, με την μετάνοια, «μετανοεῖτε· ἤγγικε γὰρ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν» (Ματθ. δ΄, 17) διδάσκει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός στην Καπερναούμ, έτσι θα λάμψει το φως του Χριστού στις καρδιές μας διώχνοντας το σκοτάδι της αμαρτίας και του θανάτου. Περαίνοντας τον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι, «ει ο Θεός μεθ' ημών ουδείς καθ' ημών», γιατί έχουμε τον Θεό μαζί μας και εμείς μένουμε μαζί Του φωτισμένοι και νικητές!

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ  ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.