«Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ». «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ» ΣΤΑ ΠΑΥΛΕΙΑ 2014 ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ.

Την Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014 και ώρα 20:45’, έλαβε χώρα η καθιερωμένη πλέον Εκδήλωση στο προαύλιο του πανηγυρίζοντος Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου με τον τίτλο:’’«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ» ΣΤΑ ΠΑΥΛΕΙΑ 2014’’.

Πρόκειται για μια θαυμάσια Πολιτιστική Εκδήλωση, που τείνει να γίνει θεσμός, και την οποία μαζί με πλήθος κόσμου παρακολούθησε και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, αμέσως μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού στο «Βήμα του Γαλλίωνος».

        Το Πρόγραμμα εφέτος περιελάμβανε παραδοσιακά τραγούδια με την συνοδεία ορχήστρας από την Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου, υπό την διεύθυνση της κ. Αρ. Πελένη, δρώμενο Εκκλησιαστικού περιεχομένου με την συμμετοχή μαθητών σε μια σύλληψη και ερμηνεία της κ. Αικ. Αντωνοπούλου – Ρούκη και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης Κρητών «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» υπό την διεύθυνση του κ. Νικ. Δασκαλάκη, του Πολ. Συλλόγου Ένωσης Αρκάδων «Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ - ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ» υπό την διεύθυνση της κ. Γ. Κουρεμένου και του Κέντρου Νεότητας του Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου υπό την διεύθυνση της κ. Αικ. Στέφη.

         Στην Εκδήλωση, η Ενορία του Ι. Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Παύλου, τίμησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας παραδίδοντάς του, δια των Ιερέων - Εφημερίων, τιμητική πλακέτα για τα οκτώ (8) έτη της ποιμαντορίας του στην Αποστολική μας Ι. Μητρόπολη. Κατά την παράδοση της τιμητικής πλακέτας σε σύντομη τελετή, συμβολικά οκτώ (8) μαθήτριες των κατηχητικών Σχολείων μετέφεραν την Ελληνική Σημαία και οκτώ (8) μαθητές την Βυζαντινή, (όσα και τα έτη της ποιμαντορίας του Ποιμενάρχου μας στην Κόρινθο). Εκ μέρους της Ενορίας η κ. Αικ. Αντωνοπούλου – Ρούκη ανέφερε τα εξής: «Σεβασμιώτατε Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτα Κορίνθου κ. κ. Διονύσιε, σήμερα, ανήμερα της Εορτής του Αποστόλου των Εθνών Παύλου και Προστάτη της Πόλεως μας, Σάς τιμούν και Σάς ευχαριστούν, από όλους τους τομείς εργασίας - προσφοράς τους, οι Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, το Συμβούλιο του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενοριακής Αιμοδοσίας, όλοι οι εθελοντές και οι εθελόντριες του Γεύματος Αγάπης, τα Στελέχη των Κατηχητικών Σχολείων και τα παιδιά, που φοιτούν σ’ αυτά και ολόκληρη η Ενορία του Αποστόλου Παύλου». Αναφερόμενη δε στην προσωπικότητα και το έργο του Μητροπολίτη μας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο Σεβασμιώτατος, είναι μία πνευματική και θρησκευτική προσωπικότητα, αληθινό στολίδι για την Εκκλησία της Κορίνθου. Πλησιάζοντάς τον αμέσως αντιλαμβάνεσαι πως προσεγγίζεις έναν αληθινά Πνευματικό άνθρωπο, Παιδαγωγό και Φρουρό της Κορινθιακής Κοινωνίας. Έναν άνθρωπο που δεν εξαντλεί το χρέος του μόνο στις πνευματικές του δραστηριότητες αλλά λαμβάνει ενεργό μέρος στα Κορινθιακά Κοινωνικά δρώμενα με ισχυρές θέσεις και απόψεις».