ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ «Ζ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2013»

IMG 3338Την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 και ώρα 19.30, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πραγματοποιήθηκε υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων και των τιμών, που απέδωσε το στρατιωτικό άγημα της Σχ. Μηχανικού Λουτρακίου, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και στο πλαίσιο των «Ζ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2013» η υποδοχή των Ι. Λειψάνων των Κορινθίων Αγίων του Αποστόλου Ιάσονος, των Ιερομαρτύρων Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Βλασίου, των εν αγίοις Πατέρων Σωφρονίου Ιεροσολύμων και Μακαρίου Κορίνθου, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Οσίων Παταπίου, Νίκωνος του Νέου και Υπομονής και της Ι. Εικόνος πάντων των εν Κορινθία Αγίων.

Μετά την σύντομη δέηση στα προπύλαια του Καθεδρικού Ι. Ναού τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συμμετεχόντων των Ιερέων της Μητροπόλεώς μας. Στην συνέχεια επακολούθησε η Ι. Αγρυπνία προς τιμήν πάντων των εν Κορίνθω Αγίων, στην οποία υπό την Διεύθυνση του κ. Γ. Γεμελή έψαλε η συνοδεία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. κ. Πλάτωνος Κρικρή, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο.

Η αθρόα παρουσία των πιστών και σ’ αυτήν την εκδήλωση των «Ζ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2013» αποτέλεσε έκφραση ευλαβείας, τιμής και σεβασμού σε όλους τους εν Κορινθία Αγίους, που είναι οι εύχυμοι αγιοπνευματικοί καρποί της Ευαγγελικής σποράς του Αποστόλου Παύλου, αλλά και ευκαιρία για τον αγιασμό τους.

Στο τέλος της Ι. Αγρυπνίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Πανοσ. Αρχιμ. κ. Πλάτωνα Κρικρή, συνεχάρη την πολυμελή χορωδία, που με τις ωραίες φωνές και την ψαλτική τους τέχνη βοήθησαν το ευσεβές Εκκλησίασμα να προσευχηθεί, ανέλυσε το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων και τόνισε τον πνευματικό τους χαρακτήρα, επειδή πρέπει να μην έχουν το γνώρισμα του κοσμικού πανηγυριού, ευχήθηκε δε την Θεόθεν βοήθεια στους πιστούς, κατά τις κρίσιμες αυτές ημέρες, δια της μεσιτείας πάντων των εν Κορινθία Αγίων, ιδιαιτέρως δε του Αποστόλου Παύλου, το Ι. Λείψανο του οποίου, ως ο πολυτιμότερος θησαυρός, πρώτο εκτίθεται εις προσκύνηση και ευλογία.

Τα Ιερά Λείψανα και η Ιερά Εικόνα θα παραμείνουν στον Ι. Καθεδρικό Ναό για προσκύνηση μέχρι και το εσπέρας της ημέρας της εορτής του Αποστόλου Παύλου (29 Ιουνίου) και κατά τις ώρες από 7.00 το πρωί έως αργά το βράδυ καθημερινά.

                                                                                   

IMG 3338             

 

 

 

 

IMG 3329
IMG 3376IMG 3395IMG 3482