«ΙΔ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2020» ΚΛΗΡΟΣ & ΛΑΟΣ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ Ι. ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

 

DSC03346

 

Στο πλαίσιο των εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Απ. Παύλου με τον τίτλο: «ΙΔ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2020» με την παρουσία σύμπαντος του Ι. Κλήρου, των Μοναχικών Αδελφοτήτων της Ι. Μητροπόλεώς μας και με την συρροή ευσεβούς Εκκλησιάσματος, παρά την συνεχή βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκε χθες, το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουνίου 2020, η υποδοχή της Ι. Εικόνας της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ», αντιγράφου εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, εκ του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου της Αγίας Φωτεινής, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο.

Μετά το πέρας της υποδοχής της Ι. Εικόνος στα προπύλαια του Ι. Καθεδρικού Ναού, από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως μας, Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, ακολούθησε, εντός του Ι. Ναού, η «έξοδος» του Ι. Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Παύλου, του αποτεθησαυρισμένου από του έτους 2011 στον Ι. Ναό, η λιτάνευση και η «ενθρόνιση» του στον καθορισμένο τόπο, στο κέντρο του Ι. Ναού, ενώ εψάλετο η προς τούτο ειδική Ι. Ακολουθία.

Αμέσως μετά την «ενθρόνιση» τελέσθηκε, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συμμετεχόντων των Ιερέων των πόλεων Κορίνθου και Λουτρακίου, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και στην συνέχεια η καθιερωμένη Ι. Αγρυπνία, προεξάρχοντος του Σεβ Ποιμενάρχου μας και συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, προς τιμήν πάντων των εν Κορινθία Αγίων.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και ενώ οι Πιστοί δεν σταμάτησαν να προσέρχονται προς ασπασμό, του Ι. Λειψάνου του Αποστόλου Παύλου και των Ι. Εικόνων της Παναγίας της «Παραμυθίας» και πάντων των εν Κορινθία Αγίων, προκειμένου να λάβουν την εξ αυτών ευλογία, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πνευματικούς λόγους προς τους παρισταμένους τονίζοντας ότι οι Πιστοί, ως μέλη της Εκκλησίας, δηλαδή του ζωντανού Σώματος του Χριστού, οφείλουμε να ζούμε σύμφωνα με το Ευαγγέλιο και να ακολουθούμε το παράδειγμα και την βιωτή των πνευματικών «πατέρων» μας, των Κορινθίων Αγίων, ώστε όλοι μαζί να αξιωθούμε να απολαύσουμε την τρυφή του Παραδείσου!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.