«ΙΑ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2017»ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΣ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΚΑΙ Ι. ΑΓΡΥΠΝΙΑ.

 

Γίνεται γνωστό ότι την Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017, και περί ώραν 8:30 μ. μ. στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο, και στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων «ΙΑ΄ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2017», θα λάβει χώρα η Υποδοχή αποτμημάτων εκ των Ι. Λειψάνων των Αγίων Λεωνίδου και των επτά συν αυτώ Αγίων Γυναικών, Χαριέσσης, Γαληνής, Νίκης, Καλίδος, Νουνεχίας, Βασιλίσσης και Θεοδώρας, των μαρτηρησάντων το Μ. Σάββατο του έτους 250 ή 258 μ. Χ. στο Λέχαιο Κορινθίας, όπου και τα ερείπια του παμμεγέθους (11.000 τ. μ., 200 μ. μήκος) και μεγαλοπρεπούς Ι. Ναού επ᾿ ονόματι Του, (κτίσμα τέλους του Ε΄ μ. Χ. αιώνος).

Τα Ι. Λείψανα των Αγ. Μαρτύρων φυλάσσονται στην Ν. Επίδαυρο από του έτους 1917 που ανακαλύφθηκαν και με την παράκληση του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου ευγενώς προσφέρει αποτμήματα εξ αυτών, με σκοπό τον αγιασμό του Χριστωνύμου Λαού της Κορινθίας και τον εμπλουτισμό του Τοπικού Αγιολογίου της Ι. Μητροπόλεως μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος με την συγκατάθεση και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ενοριακού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ν. Επιδαύρου.

Τα Ι. Λείψανα θα κομίσει στον Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Μετά την δέηση της υποδοχής των Ι. Λειψάνων θα ακολουθήσει Ι. Αγρυπνία προς τιμήν των Αγ. Αποστόλων Συνεργών του Απ. Παύλου εν τω καταρτισμώ της εν Κορίνθω Αγίας Εκκλησίας και δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου και συνιερουργούντος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου.

Στην Ιερά Αγρυπνία θα ψάλουν Μοναχές εκ των Ι. Μονών και Ησυχαστηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως μας.