Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ - ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΓΟΥΒΑΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ 13η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

 

   Την Γ΄ Κυριακή των Αγίων Νηστειών η Εκκλησία μας προβάλλει στους πιστούς το σύμβολο της σωτηρίας, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει καθιερώσει την εβδομάδα που έπεται της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως να είναι αφιερωμένη στην καλλιέργεια Ιερατικών κλήσεων. Στα πλαίσια λειτουργίας της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και σε συνάρτηση με την εβδομάδα Ιερατικών Κλήσεων, θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 14 Μαρτίου και ώρα 18.00 μ.μ.,  στην ''Κροκίδειο Αίθουσα'', ομιλία από τον Θεολόγο - Φιλόλογο Αρχιμανδρίτη π. Άγγελο Ανθόπουλο, Εφημέριο - Ιεροκήρυκα του  Ιερού Ναού Αγίου Αρτεμίου Γούβας, με θέμα: ''Η ευθύνη της Ελληνικής οικογένειας στην ανάδειξη νέων Κληρικών''.

     Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την ομιλία αυτή για να γνωρίσετε την διδασκαλία της Εκκλησίας μας περί της Ιερωσύνης, παράλληλα δε, να αναζητήσουμε από κοινού τις αιτίες και τους παράγοντες εκείνους, που ευθύνονται για την μη ανάδειξη νέων Κληρικών από την Ελληνική οικογένεια. Τον εποικοδομητικό διάλογο, που θα επακολουθήσει, θα συντονίσει, όπως πάντα, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος.