Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΟΥΜΑΛΑΤΣΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ 10η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015.

 

Ένα από τα σημαντικά  θέματα που απασχολούν την κοινωνία, την οικογένεια, αλλά και τον κάθε άνθρωπο προσωπικά είναι και  το φλέγον ζήτημα των αμβλώσεων σε σχέση, βέβαια, και με την υπογεννητικότητα που μαστίζει την Χώρα μας. Η  Ιερά Μητρόπολή μας, στα πλαίσια  λειτουργίας της Σχολής Γονέων, θα πραγματοποιήσει το προσεχές Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 ώρα 18.00’ στην «Κροκίδειο Αίθουσα», σχετική ομιλία με θέμα: «Σύγχρονη προσέγγιση στην μάστιγα των αμβλώσεων». Ομιλητής θα είναι ο Ιατρός,  Διευθυντής του Μαιευτηρίου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» κ. Νικόλαος Γουμαλάτσος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος. Οι ηθικές αλλά και οι νομικές πτυχές της πράξεως της διακοπής της κύησης αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού και αντιπαράθεσης σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της επιδημικής διάστασης  που έχει λάβει το κοινωνικό αυτό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Η Πατρίδα μας δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση στην γενίκευση του φαινομένου αυτού.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να παρακολουθήσετε την ομιλία αυτή, ώστε να πληροφορηθείτε από τα πλέον αρμόδια χείλη, κατά πόσον από ιατρικής πλευράς μπορεί να χαρακτηριστεί η έκτρωση ως ανθρωποκτονία. Να προβληματιστείτε γύρω από τους παράγοντες, τα ιατρικά προβλήματα και τα διλήμματα που συντελούν στο  να ληφθεί ή όχι μια τέτοια απόφαση. Ταυτόχρονα να μάθετε ποιά είναι τα κυριότερα αίτια, που οδηγούν μια γυναίκα στην πραγματοποίηση μιας άμβλωσης. Την θέση της Εκκλησίας μας θα προβάλλει μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο, που θα ακολουθήσει, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος.