Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΝΗ Ι. ΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΥΛΙΤΣΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

 

IMG 4728

 

Στην Ι. Μονή Αγίου Αθανασίου, στην Πουλίτσα Κορινθίας, λειτούργησε σήμερα Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, ανήμερα της εορτής των Αγίων Ιεραρχών Αθανασίου του Μεγάλου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τους Οσ. Ιερομ. π. Παντελεήμονα Λιλιόπουλο, Αιδεσ. π. Δημήτριο Μπαλλά και τους Διακόνους του. Το Ιεροψαλτικό αναλόγιο εκόσμησε ο Πνευματικός της Ι. Μονής Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά».

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αρχικά αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Αθανασίου και στους αγώνες Του για την αλήθεια της Πίστεώς μας, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα και στις δύσκολες ημέρες, που διάγουμε. Επεσήμανε ότι δεν ωφελεί να θλιβόμαστε και να ανησυχούμε άμετρα, αλλά να έχουμε την πίστη και την ελπίδα μας στον Χριστό και να μελετάμε τους βίους των Αγίων, γιατί μέσα σ᾿ αυτούς μπορούμε να βρούμε παραδείγματα και τρόπους αντιμετώπισης όλων των δυσκολιών της ζωής. Παράλληλα τόνισε την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον Άγιο Αθανάσιο, καθώς σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Αθανασίου.

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε καταλλήλως στην Καθηγουμένη της Ι. Μονής Καλλίνικη Μοναχή και στην Ι. Αδελφότητα, ενώ τις προέτρεψε να συντελούν, ώστε η αγία βιωτή τους να είναι παράδειγμα χριστομιμήτου και ισαγγέλου βιωτής, ο δε χώρος της ασκήσεώς τους, η Ι. Μονή τους δηλαδή, να αποτελεί ιατρείο ψυχών και θεραπευτήριο παθών, ψυχών και σωμάτων!  

                   

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

  ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.