ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & 40/ΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ π. ΛΕΩΝΙΔΗ ΠΑΝΤΑΖΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

DSC00823

 

Την Θ. Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιεροκήρυκος, π. Λεωνίδη Πανταζή, τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος Σάββατο, 20 Ιουνίου 2018, στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περαχώρας Κορίνθου.
Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, π. Αρκάδιος Ραζνύ, οι Αιδεσ. π. Αγησίλαος Ρίζος, π. Σπήλιος Κλουκινιώτης, π. Ευάγγελος Μπακασσέτας, ο Εφημέριος του Ι. Ναού π. Παναγιώτης Πετρόπουλος και οι Διάκονοι του.    
Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας  αναφέρθηκε αρχικά στον Απόστολο και πάτρωνα της Ι. Μητροπόλεως μας Άγιο Παύλο, ο οποίος κατά την παραμονή του στην Κόρινθο έγραψε την προς Ρωμαίους Επιστολή, απόσπασμα της οποίας αναγνώστηκε νωρίτερα και διδάσκει τους Χριστιανούς πώς να ζουν μακριά από την αμαρτία και τα πάθη κρατώντας το σώμα και την ψυχή τους καθαρά επιζητώντας την Χάρι του Θεού. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον μακαριστό Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας π. Λεωνίδη Πανταζή, ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του μιμούμενος τον Απόστολο Παύλο κηρύσσοντας άοκνα το Ιερό Ευαγγέλιο προς οικοδομήν των πιστών. Πριν την Απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιεροκήρυκος. 

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!
  
 
 
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.