Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΩΡΕΩΝ κ. ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ.

 

DSC09952

Με αφορμή την μεθαυριανή εορτή των Τριών Ιεραρχών, των προστατών της Παιδείας, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, το απόγευμα, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο, η καθιερωμένη σύναξη της ειδικής Σχολής πνευματικού καταρτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Το νόημα της παιδείας κατά τους Τρεις Ιεράρχες».

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών ομιλών σε μια κατάμεστη αίθουσα, κατέδειξε το νόημα και τον σκοπό της, κατά τους Τρείς Ιεράρχες, Παιδείας, επισημαίνοντας ότι οι Τρεις Μέγιστοι Διδάσκαλοι επιθυμούσαν να δώσουν φτερά στις ψυχές των παιδιών «αρπάζοντάς» τες από τα κοσμικά και την αμαρτία και «φέρνοντάς» τες κοντά στο Θεό και την χάρη του Αγίου Πνεύματος. Η διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών εστιάζει στο ότι πέρα από την γνώση αυτή καθαυτή, που φυσικά και είναι επιθυμητή, οφείλουμε να δίδουμε προτεραιότητα στις ψυχικές αξίες,τα πνευματικά χαρίσματα και τον εσωτερικό πλούτο του ανθρώπου και πάντοτε να αφήνουμε τελευταία την ικανοποίηση και την εξασφάλιση των βιολογικών και των υλικών αγαθών. Μάλιστα, η θεώρηση αυτή κλιμακώνεται με την αποτύπωση ότι, όσες γνώσεις κι αν κατακτήσουμε,αν δεν ζήσουμε αυτά που δίνουν το πραγματικό νόημα και την αξία της ζωής,όπως την πίστη στο Θεό, την αγάπη, τα αληθινά βιώματα της ζωής και την προερχόμενη από τα λάθη μας πείρα,όλες αυτές οι γνώσεις αυτομάτως καθίστανται μάταιες. Οι Τρεις Ιεράρχες, τόνισε ο Θεοφιλέστατος,σε καμία περίπτωση δεν αλλοτριώθηκαν από τον τεράστιο γνωστικό πλούτο, που κατέκτησαν, αλλά αντιθέτως προσέλαβαν την κτιστή γνώση και την φώτισαν με την λάμψη της άκτιστης Θείας Χάριτος.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ιδιαιτέρως συγκινημένος από την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Αρχιγραμματέως της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, λόγω της στενής πνευματικής σχέσεως και αγάπης με την οποία συνδέονται από τα χρόνια της διακονίας του στην Χαλκίδα, ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον ομιλητή για την άμεση, εύληπτη και ταυτόχρονα βαθειά θεολογική παρουσίασή του και έκλεισε την συνάντηση αναφέροντας ότι, πλέον η ευθύνη όλων μας είναι τεράστια, καθώς στον διαρκώς μεταβαλλόμενο σε ηθικές αξίες κόσμο μας Εκκλησία, Πολιτεία, γονείς και εκπαιδευτικοί οφείλουμε να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τα παιδιά μας να συνεχίσουν να ανατρέφονται εν «παιδεία και νουθεσία Κυρίου»!

DSC09943

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤOY ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΩΡΕΩΝ κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ. ΜΕ ΘΕΜΑ: «Το νόημα της παιδείας κατά τους Τρεις Ιεράρχες».

 

DSC09931

 

DSC09932

DSC09948

DSC09934