Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ.

 

116 4981

Χθες το απόγευμα Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο, και σύμφωνα με το πρόγραμμα των εσπερινών Κατηχητικών Συνάξεων με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού» ομίλησε ο Θεολόγος-Συγγραφέας κ. Δημήτριος  Μαυρόπουλος με θέμα: «Η αποκάλυψις του Ιωάννη».

Τον κ. Μαυρόπουλο καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος απουσίαζε στο Άγιο Όρος, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως και Υπεύθυνος των Κατηχητικών Συνάξεων Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος. 

Ο κ. Μαυρόπουλος με βαθύ θεολογικό και στιβαρό λόγο, κάνοντας αναφορά στους Πατέρες της Εκκλησίας μας, προσέγγισε το Προφητικό και ποιητικό αυτό βιβλίο της Καινής Διαθήκης αναλύοντάς το συνοπτικά. Πιο συγκεκριμένα, στο βιβλίο αυτό το Πνεύμα του Θεού αποκαλύπτει για την πάντοτε παρούσα Εκκλησία του Χριστού τους αγώνες Της, το θρίαμβο Της και την δόξα Της. Μέσα από την εκφραστικότητα των εικόνων, την αρμονία του λόγου, τις συγκλονιστικές αντιθέσεις, το αίσθημα της αγωνίας και της χαράς, που προκαλεί το κείμενο, ο ιερός συγγραφέας συνδέει τις επαγγελίες της Παλαιάς Διαθήκης με την ιστορία της Εκκλησίας, τα πρώτα με τα έσχατα στο πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Η Αποκάλυψις γράφτηκε για να μας θέσει το διαχρονικό ερώτημα: με τον κόσμο ή με τον Χριστό; Ο κ. Μαυρόπουλος δεν παρέλειψε, κλείνοντας, να τονίσει και τον Ευχαριστιακό χαρακτήρα της Αποκαλύψεως, που είναι η Κοινωνία του Σώματος και Αίματος του Χριστού, όπως εξάλλου την περιγράφει και ο Απόστολος Παύλος στην Α’ προς Κορινθίους Επιστολή του.

Ο π. Άνθιμος αφού ευχαρίστησε με θερμούς λόγους, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, τον κ. Δημήτριο Μαυρόπουλο, συντόνισε την εποικοδομητική συζήτηση και τις ερωτήσεις που ετέθησαν στον ομιλητή και ανανέωσε τις πνευματικές αυτές συνάξεις για την ερχόμενη Δευτέρα 28, Ιανουαρίου με τον επόμενο ομιλητή κατά το πρόγραμμα.

2

1

116 4989