Άρθρα

Τελετή Αγιασμού του Κατηχητικού και Κοινωνικού Φροντιστηρίου

 

AGIASMOS GIATRISSA 3

 

Τελετή αγιασμού του Κατηχητικού σχολείου καθώς και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου τέλεσε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, πατέρας Νικόλαος Βασιλόπουλος την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ναού.

Η γεμάτη από μαθητές, χαμόγελα και παιδικές φωνές αίθουσα έδινε την υπόσχεση μιας δημιουργικής σχολικής χρονιάς, όπου πολλά παιδιά θα γεμίσουν παρηγοριά από τις συναντήσεις του Κατηχητικού και πολλοί μαθητές θα ενισχυθούν από τα βοηθητικά μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, το οποίο λειτουργεί στις αίθουσες του Πνευματικού μας Κέντρου για εντεκάτη συνεχή χρονιά, παρακαλώ!

 Οι εθελοντές καθηγητές και οι εθελοντές του Πνευματικού υποδέχθηκαν με ζέση τα κάθε ηλικίας παιδιά στη γιορτινή αίθουσα, χαρίζοντας απλόχερα θερμή αγκαλιά προστασίας των παιδιών στο φιλόξενο και οικείο περιβάλλον του Πνευματικού.

Πυλώνας του Κ.Φ. είναι η εθελοντική συμμετοχή καθηγητών και διδασκάλων, Φυσικής & Μαθηματικών, Φιλολογικών μαθημάτων και ξένων γλωσσών, όπου η ενισχυτική διδασκαλία βοηθάει μαθητές, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, επίσης.  

Με την απόλυση του αγιασμού, ο  πατέρας Νικόλαος  ευχήθηκε στα παιδιά μια δημιουργική, ενάρετη σχολική χρονιά, με σύνεση και πρόοδο κοντά στο Θεό. Η σεμνή τελετή έληξε με γλυκά και εδέσματα που οι εθελοντές είχαν προετοιμάσει με στοργή για τα παιδιά και τους συνοδούς τους.

Σύμφωνα με τη ρύση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Διονυσίου, «…όλοι μαζί θα φέρουμε εις πέρας και αυτό το δύσκολο εγχείρημα (το γενικό φιλανθρωπικό έργο) προς δόξαν Θεού, του πάσχοντος συνανθρώπου μας και έπαινο της εκκλησίας μας στην Κόρινθο», το ενοριακό μας έργο πραγματοποιείται, τις ευλογίες του και έχει υπόσταση όταν αναλογιστούμε ότι πέραν του κατηχητικού και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, η ενορία μας ενισχύει ηθικά και υλικά δοκιμαζόμενα νοικοκυριά και ευπαθείς ομάδες της κοινότητας μας, προσφέροντας τρόφιμα, ρουχισμό, μαγειρεμένο φαγητό  ακόμη και οικονομική ενίσχυση.

 

Εκ του Ιερού Ναού.

 

 

AGIASMOS GIATRISSA 2

 

AGIASMOS GIATRISSAS4

 

AGIASMOS GIATRISSAS 6