Άρθρα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

 

 

agkirdim-24-1024x684

 

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, στην ιστορική Δημητσάνα, παραμονή εορτασμού της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, η υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας εκ της Ιεράς Μονής Αιμιαλών Αρκαδίας.

Το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιος και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής.

Στη συνέχεια το Ιερό Θησαύρισμα εναποτέθηκε στον Ιερό Ναό προς προσκύνηση και ακολούθησε η τέλεση  Δισαρχιερατικού Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου.

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος, ευχαρίστησε τον φιλοξενούμενο Μητροπολίτη κ. Διονύσιο για την συμμετοχή του στην Πανήγυρη, αναφερόμενος στις αρετές που τον διακρίνουν. 

Με την σειρά του, ο Μητροπολίτης Κορίνθου αφού ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη κ. Ιερεμία για την τιμητική πρόσκλησή του, εξήρε το συγγραφικό του έργο περί των Επιστολών του Αποστόλου Παύλου. Ακολούθως κηρύττοντας το θείο λόγο αναφέρθηκε στην εορτάζουσα Αγία Κυριακή, χαρακτηρίζοντάς την καλλιπάρθενο, αθληφόρο και μάρτυρα Χριστού. Απευθυνόμενος στους πιστούς, ανέφερε ότι οφείλουμε να παραδειγματιστούμε από τον βίο της Αγίας και να την κάνουμε πρότυπο στην ζωή μας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Πολιούχου Αγίας Κυριακής και Ιερών Λειψάνων, πέριξ του Ιερού Ναού.

Με το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, όπου το παρόν έδωσαν και οι δύο Μητροπολίτες.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ arxon.gr
 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

dimits-8688

 

 

Την Πολιούχο της Αγία Κυριακή εόρτασε με κάθε λαμπρότητα, σήμερα Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021, η ιστορική Δημητσάνα.

 

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, με την συμμετοχή Ιερέων.

 

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κορίνθου αναφέρθηκε στην εορτάζουσα Αγία Κυριακή, χαρακτηρίζοντάς την ως βρύση πολύκρουνο και ως ένα ανδρείο μέλος του σώματος της Εκκλησίας, η οποία έδειξε την πίστη της όχι με λόγια, αλλά με το μαρτύριό της. Καταλήγοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη Γόρτυνος και τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ευστάθιο Κούλη για την πρόσκληση να συμμετάσχει στους εορτασμούς της Πολιούχου Δημητσάνας.

 

Προ της Απολύσεως ο Μητροπολίτης Γόρτυνος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κορίνθου για την τιμητική παρουσία του και του προσέφερε ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο. Ο Μητροπολίτης Κορίνθου με τη σειρά του αντιπροσέφερε στον οικείο Ποιμενάρχη μια Αρχιερατική ράβδο, σε ένδειξη σεβασμού και τιμής.

 

Ακολούθως, με εντολή του Μητροπολίτη Γόρτυνος, ο Μητροπολίτης Κορίνθου απένειμε τιμητική διάκριση στους εντιμωτάτους Ελένη και Σούλη Κωνσταντόπουλου και Τάκη Λάμπρου για την προσφορά τους στην τοπική Εκκλησία. Στη συνέχεια προσέφερε στους Ηγουμένους των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλέξιο και Παντοκράτορος Αρχιμ. Γαβριήλ επιστήθιους Σταυρούς για την παρουσία τους στον φετινό εορτασμό.

 

Τέλος, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτη Δημητσάνης Χρύσανθου Χατζή.

 

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ arxon.gr

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ  ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ