Άρθρα

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΕΛΟΥ.

 

115 5838

 

Πανηγυρικά εορτάστηκε στην Ι. Μητρόπολή μας η ανάμνηση της εισόδου «μετά βαΐων και κλάδων» του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, την Κυριακή των Βαΐων.

Το πρωί της Κυριακής, 1 Απριλίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Βέλου πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Ξενοφώντα Κατσαούνη.

Στην Θ. Λειτουργία συμμετείχαν πλήθος πιστών, ενώ ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στον λόγο του αναφέρθηκε στα γεγονότα της ημέρας εκείνης, κατά την οποία ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, μετά την ανάσταση του Λαζάρου, κατευθύνθηκε προς την Ιερουσαλήμ προκειμένου να θυσιάσει τον Εαυτό Του για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

115 5894

 

Το απόγευμα της ίδια ημέρας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο την σειρά των Ι. Ακολουθιών της Αγίας και Μ. Εβδομάδος, οι οποίες έχουν σκοπό τη βίωση των Θείων Παθών του Κυρίου και την προετοιμασία των πιστών για την Αγία Ανάσταση.

 

Στην σύντομη ομιλία του προς τους πιστούς ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι οφείλουν οι πιστοί να συμπορευθούν με τον Κύριό μας Ιησού Χριστό προκειμένου να βιώσουν τα Άχραντα Πάθη Του, να συσταυρωθούν με Αυτόν και εν τέλει να συναναστηθούν μαζί Του.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ