Άρθρα

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΥ Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

115 1758

 

Την Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου στην «Κροκίδειο» αίθουσα. Την Εκδήλωση παρακολούθησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ενώ το παρόν έδωσαν Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως, οι Εφημέριοι του Ι. Ναού, παιδιά των Κατηχητικών με τους γονείς τους αλλά και πλήθος κόσμου.

Η Εκδήλωση περιελάμβανε Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από τα τμήματα παιδικής και νεανικής χορωδίας, θεατρικό δρώμενο με τίτλο: «Μια ευχή για τα Χριστούγεννα», παρουσίαση του CD της παιδικής χορωδίας με τίτλο: «Θέλω να γίνω Άγιος» με προβολή βίντεο από τις στιγμές της ηχογράφησης και παραδοσιακούς χορούς από την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στον επίλογο της Εκδηλώσεως οι Κατηχητές ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για τις ευλογίες που συνεχώς δίδει αλλά και το ότι, ως πραγματικός Ποιμένας, βρίσκεται πάντα δίπλα τους και τους βοηθά να επιτελέσουν αυτό το τόσο ευλογημένο έργο και του απένειμαν ως δώρο το πρώτο CD.

Εμφανώς χαρούμενος και συγκινημένος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ανέφερε πως αυτός ο τόπος είχε πάντα Χριστιανικές Αρχές και πως όσα όμορφα ζούσαμε μέσα στα Χριστούγεννα, ήσαν απόρροια αυτών των Αξιών, που επίκεντρό τους είχαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου και Σωτήρα Χριστού. Επίσης τόνισε πως από την επόμενη Κατηχητική χρονιά, θα γίνει μια προσπάθεια έτσι ώστε οι Ενορίες να συνεργάζονται μεταξύ τους με σκοπό την πραγματοποίηση κοινής Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης. Ευχαρίστησε τους Ιερείς και Κατηχητές για το έργο τους αλλά και για την υλοποίηση της Βάπτισης των είκοσι (20) Κατηχητοπαίδων προ τριών εβδομάδων, ευχόμενος συν Θεώ Καλό και Ευλογημένο το Νέο Πολιτικό Έτος! Αμέσως μετά τα παιδιά και ο κόσμος έλαβαν το CD από τα σεπτά χέρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Μετά την ολοκλήρωση της Εκδηλώσεως παρατέθηκε εορταστικό τραπέζι για όλα τα παιδιά, που φοιτούν στο Κατηχητικό Σχολείο αλλά και τους συντελεστές, στην «Τζάφειο» αίθουσα, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ι. Καθεδρικού Ναού.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ