Άρθρα

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.

 

114 8221

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, με την ευκαιρία της εις Επίσκοπον χειροτονίας του, τέλεσε εχθές, Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, την Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιωμένος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κορίνθου – Λουτρακίου Αιδεσ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Μαυραγάνη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης Αιδεσ. Πρωτ π. Ιωάννη Γιαννακά, τους Αιδεσ. Πρωτ. π. Ιωάννη Ντούλη, π. Γρηγόριο Θεοδώρου, π. Αθανάσιο Κοντογιάννη και τους Διακόνους του π. Νικόλαο Βαρδουνιώτη και π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Στο κήρυγμά του, προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας λαμβάνοντας αφορμή από το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, αφού αναφέρθηκε στον λόγο του Θεού, τόνισε, ότι οι χριστιανοί, στηριζόμενοι σε Αυτόν, οφείλουν πάντοτε να προσπαθούν να πράττουν καλά και ωφέλημα έργα, ώστε, αφού οι σχέσεις τους με τον Θεό αποκατασταθούν, να «καλλιεργούν» την ψυχή τους και ταυτόχρονα να γίνονται παραδείγματα προς μίμηση, προκειμένου ο λόγος του Θεού να καρποφορεί πολλαπλάσια.

Εν συνεχεία, έκανε ευσύνοπτα τον απολογισμό της ενδεκαετούς και κοπιώδους ποιμαντορίας του στην Αποστολική Ι. Μητρόπολη Κορίνθου ευχαριστώντας τον Θεό για τις πλούσιες ευλογίες Του, την Ι. Σύνοδο που τον εξέλεξε, τους συνεργάτες του (κληρικούς και λαϊκούς), τις Μοναστικές Αδελφότητες και κυρίως το Ποίμνιό του για το έως σήμερα πολυσχιδές έργο της Ι. Μητροπόλεως μας με τους τομείς της φιλανθρωπίας και της διακονίας του Ι. Άμβωνος να τίθενται σε υψηλή προτεραιότητα, καθώς όλα αυτά τα χρόνια δεν παρέλειψε αφενός να φροντίζει με κάθε τρόπο τους αναξιοπαθούντες και αφετέρου να κηρύττει κατά παιδαγωγικό, κατηχητικό και πατρικό τρόπο, τα δόγματα και τις αλήθειες της Πίστεώς μας σε κάθε Λατρευτική ευκαιρία, μεριμνώντας μ’ αυτό τον τρόπο για την σωτηρία των ψυχών του ποιμνίου του.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και παρουσία των κατά σάρκα συγγενών του οι ευσεβείς Χριστιανοί και Κληρικοί, από ολόκληρη την Μητροπολιτική Περιφέρεια, έσπευσαν, σε πολύ θερμό κλίμα, να ευχηθούν τα έτη του Σεβασμιωτάτου να είναι πολλά, ευφρόσυνα, υγιή και καρποφόρα, ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσει να επιτελεί το θεοφιλές έργο του.

 

114 8131

114 8135

114 8142

114 8150

114 8163

114 8182

114 8217

 

Κράτα το