Άρθρα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ. (Με την τέλεση Θ. Λειτουργίας στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας « ΟΙΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΧΛΟΗΣ» γιορτάσθηκε η Επέτειος).

 

Σε ανάμνηση της όγδοης επετείου από της εγκαταστάσεώς του στον Αποστολικό θρόνο της Κορίνθου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος λειτούργησε, σήμερα 26η Νοεμβρίου 2014, στο Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας του «ΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΧΛΟΗΣ» όπου στεγάζεται προσωρινά το Επισκοπείο και τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως.

Στην Θ. Λειτουργία, που τελέσθηκε σε κλίμα ταπεινότητος και σεμνότητος παρέστησαν Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεώς, η γηραιά μητέρα και συγγενείς του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, οι υπάλληλοι των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεως, μερικοί εκ των εθελοντών των φιλανθρωπικών δράσεων και γείτονες, καθώς ουδεμία αναγγελία είχε προηγηθεί για την τέλεση της Θ. Λειτουργίας.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στην προσωπική και Εκκλησιαστική επέτειο της Ενθρονίσεώς του. Ευχαρίστησε τον Θεό για το δώρο και την χάρι και το Ποίμνιό του για τον σεβασμό την υπακοή και την αγάπη. Ενώ δημόσια εξομολογούμενος απεκάλυψε ότι κατά την 40ετία της ιερατικής του ζωής στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η 8ετία της Αρχιερατείας του στο μέτρο που του αναλογεί αγωνίζεται να εργάζεται με πίστη, αγάπη, εκκλησιαστικό φρόνημα, υπομονή και με αφιλάργυρη για τον ίδιο Αρχιερατική διάθεση. Έργο του προσπαθεί να είναι η διάδοση του Λόγου του Θεού ως μηνύματος της σωτηρίας και η βίωση του σταυροαναστασίμου ήθους της Εκκλησίας. Τέλος, δοξολόγησε τον Κύριο γιατί η Ι. Μητρόπολή μας, κατέχει ως εξαιρετική ευλογία την κάρα της Οσίας Υπομονής της Παλαιολογίνας, η οποία και συγκαταλέγεται στην χορεία των Τοπικών μας Αγίων. Σ’ αυτήν, συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος, προσεύχομαι καθημερινά, ώστε να συνεχίσω να προσέρχομαι ως «πρόβατο εν μέσω λύκων» στην άσκηση των αυξημένων Ποιμαντικών καθηκόντων μου. Ακολούθως, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την προσευχή τους, την υπακοή, τις ευχές και την αγάπη τους, οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά είπε, αποτελούν την δύναμη και λειτουργούν ως ισχυρό εφόδιο της ταπεινής Ποιμαντορίας του. Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τον Θεό που του δίδει το δώρο να χαίρεται ακόμη την παρουσία της μητέρας του, η οποία παρά το προχωρημένο της ηλικίας της, με την ευχή της και της συμβουλές της στηρίζει το οικοδόμημα της ιεροσύνης και της ζωής του.

Ο εκ των συνοδών Ιερέων του Σεβ. Μητροπολίτου μας ο π. Γρηγόριος Θεοδώρου, εκπροσωπώντας και το σύνολο των παρισταμένων Ιερέων της Ι. Μητροπόλεώς μας, ευχαρίστησε το Άγιο Πνεύμα και την Ιεραρχία της Εκκλησίας μας για την επιλογή του Σεβασμιωτάτου ως Ποιμενάρχου της Ιστορικής και Αποστολικής Μητροπόλεως Κορίνθου αλλά και τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη, την καρτερία και την υπομονή που επιδεικνύει όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώντας να καταστήσει την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου υπόδειγμα Εκκλησιαστικού βίου, αγάπης, φιλανθρωπίας, συνεργασίας και λειτουργικότητας αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα με την ακατάπαυστη εργατικότητα, το ήθος, την πνευματικότητα και την επιμονή του την μεταποίησε από Μητρόπολη εριζόντων, διαφωνούντων και αλληλοεγκαλουμένων Ιερέων και πιστών σε χώρο ενότητας, ειρήνης Θεού, αγιασμού, δημιουργικότητας, φιλανθρωπίας, και απαράμιλλης κοινωνικής προσφοράς.

Τέλος αμέσως μετά την διανομή του αντιδώρου δόθηκε καφές και γλυκό στους παρευρισκομένους μέσα σε πολύ θερμό κλίμα και ανταλλαγή ευχών.

     Ας είναι τα έτη του Σεβ. Ποιμενάρχου της Κορινθίας πολλά, υγιεινά, ειρηνικά, δημιουργικά και ευφρόσυνα, η δε Ποιμαντορία του ανέφελη και αγλαόκαρπη.

 

140 3251


140 3260


140 3272


140 3273


140 3279


140 3320


140 3347


140 3375


140 3379


140 3389