Άρθρα

ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

DSC06448

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στην Ι. Μητρόπολή μας.Tην παραμονή της εορτής Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου και μετά την Αρτοκλασία κήρυξε τον Θείο λόγο αναφερόμενος στην διδασκαλία και στο έργο του Προδρόμου, καθώς και στα γεγονότα της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής Του.

IMG 2022

 

Στον Πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου Ισθμίων χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο λόγο αντλώντας έμπνευση από τα τροπάρια της ημέρας, ενώ μετέφερε και τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

εικόνα Viber 2020-08-28 23-42-04

 

Ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου Κιάτου. Στον λόγο του τόνισε ότι σε πείσμα όσων καλλιεργούν τον υλιστικό και καταναλωτικό τρόπο ζωής οι Χριστιανοί οφείλουμε να στραφούμε προς τα πνευματικά και να αγωνιζόμαστε, ώστε να εφαρμόζουμε στη ζωή μας τις εντολές του Θεού. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε μεταφέροντας τις ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας.

DSC06560

 

Την επομένη, ανήμερα της Εορτής και στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του χωρίου Άγιος Ιωάννης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γεωργίου Σταμάτη, της Βουλευτού κ. Μαρίας Ελένης Σούκουλη, του κ. Αναστασίου Στέφη, Προέδρου του χωριού, και ευσεβών Πιστών. Στον λόγο του επαίνεσε τους κατοίκους του χωριού, γιατί υπό την καθοδήγηση του Ιερέως τους Αιδεσ. π. Παναγιώτου Παπανικολάου κρατούν το χωριό τους «ζωντανό», παρά τις καθημερινές δυσκολίες. Για αυτούς τους λόγους ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απέδωσε στον Εφημέριο το οφφίκιο του Οικονόμου – Σταυροφόρου ευχόμενος ο Κύριος δια του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου να τον χαριτώνει και να του δίδει δύναμη και φώτιση!    

IMG 2054

 

Την ίδια ημέρα ο άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος λειτούργησε στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου. Στο κήρυγμά του τόνισε ότι ο Τίμιος Πρόδρομος συνεχίζει και στις μέρες μας να καλεί σε μετάνοια τους παρασυρόμενους από τις «σειρήνες» της αμαρτίας ανθρώπους, οδηγώντας τους με το παράδειγμά Του στην Βασιλεία των Ουρανών!

εικόνα Viber 2020-08-29 15-55-35

Στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου Ισθμίας λειτούργησε και κήρυξε μεταφέροντας και τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ο Ιεροκήρυκας Της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.

 

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

          ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.