Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9/2/2016 ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΞΟΧΩΤΑΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑ ΒΛΑΣΙΟ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016.

 

Με ιδιαίτερη επισημότητα θα εορταστεί εφέτος, στο Ξυλόκαστρο, η μνήμη του Πολιούχου του Αγίου Βλασίου.

Την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016, παραμονή της εορτής, θα τελεσθεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, ο οποίος και θα ομιλήσει κατάλληλα, συγχοροστατούντων των προσκεκλημένων του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016, κύρια ημέρα της Εορτής, και με την υψηλή παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, ο οποίος θα λαμπρύνει τις εορταστικές εκδηλώσεις και θα τιμήσει την πόλη του Ξυλοκάστρου, θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία, στην οποία θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θ. λόγο, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, και του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονυσίου, ο οποίος καθηκόντως θα προσφωνήσει τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και πριν την αναγόρευση ως επιτίμου Δημότη Ξυλοκάστρου του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μεγαλοπρεπής Ι. Λιτανεία της Εικόνος του Αγίου Βλασίου, στους δρόμους της πόλεως του Ξυλοκάστρου, προς αγιασμό και ενίσχυση του Χριστεπωνύμου Λαού.