Άρθρα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΑΡΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑ.

 

101 8641

 

Στην γενέτειρα του Αγ. Γερασίμου του νέου Ασκητού, τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας, αλλά και στο Ι. Ησυχαστήριο που τιμάται στο όνομά του στο Λουτράκι βρέθηκε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος κατά τον εορτασμό της μνήμης Του. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015, το απόγευμα, τέλεσε Πανηγυρικό Εσπερινό στο Ι. Ησυχ. Αγ. Γερασίμου Λουτρακίου, με την συμμετοχή της Αδελφότητος αλλά και πολλών πιστών, στους οποίους ομίλησε διδακτικά για τον βίο του Αγίου και την σημαντικότητά του για την Τοπική μας Εκκλησία.

 

101 8682

 

Την Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μετέβη στην Συνοικία των Άνω Τρικάλων και στον εκεί Ι. Προσκυνηματικό Ναό τον επ’ ονόματι του Αγ. Γερασίμου και τέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία, στην οποία παρευρέθη και ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος. Την διακονία του λόγου παρεχώρησε ευγενώς στον Καθηγητή της Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολο Νικολαΐδη, ο οποίος πρόθυμα καθ’ όλο το διάστημα του Δεκαπενταυγούστου συνόδευσε τον Ποιμενάρχη μας στην περιοδεία του στους επ’ ονόματι της Θεοτόκου τιμώμενους Ι. Ναούς και Ι. Μονές της Μητροπολιτικής μας επαρχίας.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε Λιτανεία της Ι. Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ι. Ναού αλλά και στην οικία Του, το «Αρχοντικό των Νοταράδων», στην οποία τελέστηκε δέηση.

 

101 8755

 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ