Άρθρα

ΔΥΟ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΙ᾿ ΕΦΕΤΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

Ανακοινώνεται προς τους Χριστιανούς μας ότι όπως κάθε χρόνο έτσι κι᾿ εφέτος τα Χριστούγεννα θα τελεσθούν δυο Λειτουργίες στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι θρησκευτικές, λειτουργικές αλλά και οι κοινωνικές ανάγκες των Χριστιανών μας.

Έτσι το απόγευμα της Τετάρτης 24ης Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 μ. μ. θα τελεσθεί με κάθε Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος και θα συμμετάσχει όλο το Ιερατείο της πόλεως Κορίνθου.

Στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πανηγυρική Χριστουγεννιάτικη παννυχίδα κατά την οποία θα ψαλλεί ο Όρθρος και ακολούθως η καθιερωμένη πρώτη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, που τελείται από τον Μητροπολίτη για τα μοναχικά άτομα της πόλεώς μας και η οποία θα τελειώσει περί την 1. 30 πρωϊνή.

Το πρωί της Πέμπτης της 25ης Δεκεμβρίου και από ώρας 7.00 π. μ. μέχρι την 9.30 π. μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και στην συνέχεια η δεύτερη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία.

Καλούνται οι Χριστιανοί μας να συμμετάσχουν ανάλογα με τις υποχρεώσεις τους στις προαναφερθείσες Λειτουργικές Συνάξεις, ώστε κατά την μεγάλη αυτή εορτή της πίστης μας να γευθούμε την χαρά και την ευλογία της ενανθρωπίσεως του Σωτήρα μας και να μην μείνει κανείς αλειτούργητος.

Ακόμη καλούμαστε οι πιστοί να στηρίξουμε με τις προσευχές μας και την παντοειδή αγάπη μας όλους τους μοναχικούς αδελφούς της πόλης μας δείχνοντάς τους ότι δεν είναι μόνοι και πως μαζί με τον νεογέννητο Χριστό είμαστε κι εμείς φιλάνθρωπα κοντά τους, πως τους σκεπτόμαστε και τους στηρίζουμε σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες, που διέρχεται ο κόσμος όλος και ο τόπος μας, κι᾿ ακόμη πως για όλους εμάς τους ανθρώπους γεννήθηκε ο Χριστός Σωτήρας, Λυτρωτής και Ανορθωτής…