Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΜΕΑ.


εικόνα Viber 2019-09-01 21-18-0 6

Με λαμπρότητα εορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, στην Ι. Μητρόπολή μας. Συγκεκριμένα την παραμονή της Εορτής Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019, ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου, όπου αμέσως μετά την Αρτοκλασία κήρυξε τον Θείο λόγο αναφερόμενος στην αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου, στην Διδασκαλία και στο Έργο Του. Κυρίως όμως, αναφέρθηκε στο «έλεγχο», ως βασική Ποιμαντική μέθοδο, για την καταστολή της αμαρτίας, την πρόκληση μετάνοιας προς τον αμαρτήσαντα και την επανορθωτική πορεία του, τονίζοντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά χαρίσματά που πρέπει να διέπουν αυτόν που ασκεί τον «έλεγχο». Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε σε όλους να γίνουν φωτεινοί οδοδείκτες για την πορεία των Πιστών στον δρόμο που χάραξε ο Τίμιος Πρόδρομος.  

DSC05996

 

Την επομένη ανήμερα της Εορτής και στον ως άνω Ι. Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία πλαισιούμενος από Ιερείς της πόλεως του Λουτρακίου και Ιερείς από άλλες Μητροπόλεις. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ομίλησε για το διαχρονικό και πάντοτε επίκαιρο κήρυγμα του Αγίου Ιωάννου που καλεί τους πιστούς σε μετάνοια. Τόνισε δε, ότι αν οι Πιστοί ακολουθούν το παράδειγμα του Τιμίου Προδρόμου θα βαδίζουν την οδό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και εν τέλει θα αξιωθούν της αιωνίου μακαριότητας κάτι που ευχήθηκε ολόψυχα στους παρισταμένους.

DSC06037

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο σεπτός Μητροπολίτης μας μετέβη στην Νεμέα όπου και ετέλεσε την Ορκωμοσία του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Φρούσιου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, ευχόμενος η επόμενη τετραετία να είναι εύφορη και καρποφόρα.  

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ