Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΙΔΕΣ/ΤΟΣ π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΪΣΑΡΙΔΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ.

 

103 4468

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου ε. ε., στην Κροκίδειο αίθουσα, στην Κόρινθο, η 5η κατά σειρά ομιλία, που αφορά στην Κατήχηση των Πιστών της Αποστολικής Τοπικής μας Εκκλησίας με τον τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού» με ομιλητή, αυτή την φορά, τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Κωνσταντίνο Καραϊσαρίδη, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η εμπειρία μας με τον Σωτήρα Χριστό, μέσα από το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας».

Ο π. Κωνσταντίνος με βαθύ και εύληπτο θεολογικό λόγο, αντλώντας παραδείγματα από τον λειτουργικό μας πλούτο, όπως διαμορφώθηκε μέσα από την μακραίωνη παράδοση της Εκκλησίας μας, έκαμε αναφορά  στον τελικό σκοπό της Θείας Λειτουργίας, που είναι η συμμετοχή μας στην Θεία ζωή. Ερμηνεύοντας τα τελούμενα στην Θεία Λειτουργία, κατέδειξε τον τρόπο με τον οποίο ο πιστός κερδίζει την άφεση των αμαρτιών του, επιτυγχάνει τον αγιασμό του, ενούται με τον Θεό και τους συνανθρώπους  και αποκτά εμπειρία θεώσεως, σύμφωνα  με τους Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Στον διάλογο, που ακολούθησε, ο π. Κωνσταντίνος κατέστησε σαφέστερο ότι η μετάληψις των Τιμίων Δώρων και η θέωσή μας αποτελούν απόρροια όσων μας χαρίζει η Θεία Λειτουργία ανάλογα, βέβαια, και με την ιδική μας προετοιμασία και συμμετοχή.

Στην συνέχεια, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος λαμβάνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε θερμά τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Κωνσταντίνο Καραϊσαρίδη, με τον οποίο αλλά και την αοίδιμη πρεσβυτέρα του υπήρξαν συμφοιτητές και τον συνεχάρη για την εμπεριστατωμένη ομιλία του. Τέλος, απηύθυνε τις εόρτιες ευχές του εν όψει του Αγίου Δωδεκαημέρου της Επιφανείας του Κυρίου μας και κατέληξε λέγοντας, πως η ζωή των Χριστιανών εξαρτάται από την Θεία Λειτουργία, αφού αυτή αποτελεί την «τροφήν του παντός κόσμου» (Ευχή της Προσκομιδής) και μεταδίδεται «εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον».


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ