Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΔΡΙΤΣΑ ΠΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ κ. ΑΓΑΠΙΟΥ ΔΡΙΤΣΑ.

 

103 2010

 

Την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, με την κυριαρχική άδεια του Σεβ. Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, λειτούργησε στο Καθολικό της Ι. Μονής Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Ν. Δάφνης Μεγάρων, όπου και ετέλεσε το Ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Στυλιανού Γ. Δρίτσα, πατρός του Αρχιμ. Αγαπίου Σ. Δρίτσα, Καθηγουμένου της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και αδελφού του πολιού Γέροντος Αρχιμ. Ανθίμου Γ. Δρίτσα, Καθηγουμένου της Ι. Μονής Παναγίας Γαλακτοτροφούσης

Στην Αδελφότητα της Ι. Μονής και στο ευσεβές εκκλησίασμα απηύθηνε λόγους οικοδομής ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναφερθείς στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας και ιδιαιτέρως στην ευλογία του Χριστιανού να είναι «δούλος Χριστού», αφού ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Κωνσταντίνο για την φιλοξενία ως και τον λαβόντα μέρος εις το «παραστάσιμον» Σεβ. Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο για την συμμετοχή του στο πένθος της οικογένειας του εκλιπόντος και την συμπροσευχή.

Αναφερθείς στον εκλιπόντα εμνημόνευσε την ιδιαίτερη τιμή να ήταν αδελφός και πατέρας δύο σεμνών Κληρικών της Εκκλησίας μας, οι οποίοι αναλώνονται στην διακονία Της προς δόξαν Θεού. Συλλυπηθείς την σύζυγο του εκλιπόντος, τον έτερον υιόν του, επιστήμονα και οικογενειάρχη, ως και τους λοιπούς συγγενείς ευχήθηκε να είναι αιωνία η μνήμη του!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ