Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ.

 

IMG 0022

Στον Ι. Ναό Αγίας Αναστασίας στην Ποσειδωνία Κορίνθου, χοροστάτησε και λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, εχθές Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020, πλαισιούμενος από τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο. π. Θεόδωρο Κεραμίδα, τους Εφημερίους του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Αλέξανδρο Καρπερό και π. Νικόλαο Καψαρίδη και τον Διάκονο π. Γεώργιο Μαρινάκη.

Ο Θεοφιλέστατος λίγο πριν αναπέμψει δέηση προς τον Κύριο για την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου του «κορονοϊού» ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή δίνοντας έμφαση στην πολύ παρηγορητική φράση του Κυρίου μας «τέκνον, ἀφέωνταί σοι αἱ ἁμαρτίαι σου» (Μαρκ. Β΄, 5). Ιδιαιτέρως σήμερα, που δοκιμαζόμαστε σκληρά, για να ακούσουμε το «τέκνον, αφέωνταί σοι αι αμαρτίαι σου», οφείλουμε να αναλάβουμε τις προσωπικές μας ευθύνες, να εντείνουμε τον αγώνα μας για μετάνοια και να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και ενεργούμε διότι απομακρυνθήκαμε από τον Θεό και τα έργα Του περιορίζοντας αισθητά την ελπίδα μας. Μπροστά στην απειλή της λοιμικής νόσου και τον θάνατο η ανθρώπινη αδυναμία σκεπάζει τα πάντα και μόνον ο Παντοδύναμος Θεός, ο νικητής της φθοράς μπορεί να μας λυτρώσει και να μας δώσει όσα δεν μπορούμε να πάρουμε μόνοι μας.

Ο Θεοφιλέστατος ολοκλήρωσε το κήρυγμά του προτρέποντας τους πιστούς να υψώσουν τις προσευχές τους με διάθεση μετάνοιας, αλλαγής και ελπίδας, ώστε ο Κύριος να μας λυτρώσει από κάθε πειρασμό και να μας αξιώσει να εορτάσουμε τον Σταυρό και την Ανάσταση του Κυρίου μας υγιείς!      

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ