ΣΥΝΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΑ «ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ». ΔΕΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ

 

114 2995

 

Σε έντονα κατανυκτικό κλίμα και με την αρμόζουσα πνευματική βαρύτητα τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου, σε όλους τους Ι. Ναούς της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας κατά το εσπέρας της Μ. Παρασκευής, 14 Απριλίου 2017. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου και αμέσως μετά ηγήθηκε της Ι. Λιτανείας, που κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία της πόλεως Κορίνθου στην θέση «ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ». Στο σημείο αυτό, όπως είχε προαναγγελθεί, έγινε η καθιερωμένη από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο συνάντηση των έξι Επιταφίων των Ι. Ναών της πόλεως Κορίνθου και συγκεκριμένα των Ι. Ναών Αποστόλου Παύλου, Αγ. Νικολάου, Αγ. Άννης, Μεταμορφώσεως Σωτήρος, Αγ. Φωτεινής και Ζωοδόχου Πηγής Α’ Κοιμητηρίου Κορίνθου, που με μεθοδικότητα και άριστη διοργάνωση είχε σχεδιασθεί σε σύσκεψη όλων των Αρχών της πόλεως, στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεώς μας υπό τον σεπτό Ποιμενάρχη μας.

Επακολούθησε κοινή Δέηση και το καθιερωμένο από δεκαετίας Μήνυμα της ημέρας από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, στο οποίο αναφέρθηκε στην «εκκωφαντική σιωπή» με την οποία οφείλουμε όλοι οι Χριστιανοί να αντιμετωπίσουμε το Θείο Δράμα κυρίως μετά και την εκμυστήρευση της επικεφαλής του έργου συντηρήσεως του Παναγίου Τάφου, καθηγήτριας του ΕΜΠ κ. Τόνιας Μοροπούλου, ότι «αυτός ο Τάφος είναι ζωντανός και στέλνει το μήνυμα της Ανάστασης, της αγάπης και της ελπίδας σε ολόκληρο τον κόσμο». Επομένως, εμείς, ως Χριστιανοί, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πιστεύουμε στον Σωτήρα Χριστό σιωπηλά και Αυτός θα φροντίσει για την λύτρωση και σωτηρία μας.


 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ