ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ.

 

103 0328

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος είχε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να υποδεχθεί σήμερα, 28 Αυγούστου 2015, στο ανακαινισμένο Επισκοπείο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιο και ως εκ των πρώτων φοιτητών του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για όσα του προσέφερε ως Καθηγητής του.

Ο Μακαριώτατος κατά την σύντομη επίσκεψή του με την ευγένεια, την ταπείνωση και την καλοσύνη που τον διακρίνει, πληροφόρησε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας για το σημαντικό έργο που επιτελείται στην Εκκλησία της Αλβανίας προς δόξαν Θεού και ανάπαυση και σωτηρία ψυχών, που εξαγοράσθησαν με το Τίμιο Αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Με την σειρά του ο Μητροπολίτης μας Τον πληροφόρησε για την πορεία και το έργο που επιτελείται στην Αποστολική και Ιστορική Τοπική μας Εκκλησία, προσκαλώντας Τον να ευλογήσει τον Λαό της Κορίνθου, πράγμα το οποίον, λόγω των πολλών υποχρεώσεών Του, απεδέχθη για ευθετότερο χρόνο.

Ξεναγήθηκε ό Μακαριώτατος στους χώρους του Επισκοπείου συγκινηθείς καθώς οι χώροι του, Του ήταν γνωστοί από την εποχή που υπηρετώντας στην Κόρινθο την στρατιωτική Του θητεία, ο αοίδιμος Μητροπολίτης Κορινθίας Προκόπιος (Τζαβάρας) Τον εχειροθέτησε Αναγνώστη της Εκκλησίας. Συνεχάρη τον ποιμενάρχη μας για το, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, επιτελεσθέν έργο του και συνέστησε σε όλους τους εργαζομένους στα Γραφεία της Μητροπόλεως οι οποίοι με επικεφαλής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πανοσ. Αρχιμ κ. Αγάπιο Δρίτσα υπέβαλαν τα σέβη τους, να εργάζονται «εν δικαιοσύνη και αληθεία» αγνοώντας τις όποιες εξωτερικές δυσκολίες παρουσιάζονται κατά την Εκκλησιαστική τους Διακονία.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ως και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την πνευματική ωφέλεια, που ήδη είχαν λάβει από τα Φοιτητικά τους χρόνια, από τον Πανεπιστημιακό τους Δάσκαλο και σεμνό και καθ όλα άξιο Ταγό της Αλβανικής Εκκλησίας.

Αποχωρώντας, μετά την ανταλλαγή συμβολικών δώρων, αναφέρθηκε στην μεγάλη τιμή των Κορινθίων να έχουν στην Καινή Διαθήκη τις δύο Επιστολές του Απ. Παύλου και ιδιαιτέρως το μεγαλειώδες κείμενο του Ύμνου της Αγάπης. Ευλόγησε τον χώρο, ευχήθηκε και ζήτησε τις προσευχές όλων.

Τέλος κατά την έξοδό Του από το Επισκοπείο έγινε αντιληπτός από τους διερχομένους πιστούς οι οποίοι έσπευσαν να λάβουν την ευλογία και την ευχή Του.    

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ