Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.

 

 

IMG-b8db89a977a3cfe8967307e58aa6afff-V

 

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κορίνθου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, το απόγευμα της Τετάρτης, 5 Δεκεμβρίου 2018. Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν οι Συνοδοί του Ιερείς και Διάκονοι καθώς και Ιερείς από την πόλη της Κορίνθου, ενώ από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ι. Ναό πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Ομιλητής στον Εσπερινό ήταν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Η ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Νικόλαο και στις αρετές που τον διέκριναν, τονίζοντας ιδιαιτέρως την ακλόνητη πίστη του στον Τριαδικό Θεό, την ασκητικότητα και εγκράτεια του αλλά και την αρετή της ελεημοσύνης, που παροιμιωδώς τον διέκρινε, προτρέποντας παράλληλα τους ευσεβείς πιστούς, που επιθυμούν να τιμούν τον Άγιο, να τον μιμούνται σε αυτές τις κορυφαίες αρετές. Επίσης, ιδιαιτέρως επεσήμανε τον κατ’ έτος Έρανο την Αγάπης, που διεξάγεται από την Ι. Μητρόπολή μας την περίοδο πριν από τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση των εμπεριστάτων αδελφών μας που έχουν την ανάγκη μας, αλλά και την γενικότερη φιλανθρωπική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως μας. 

 

116 3492

 

Την επομένη Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, το πρωί,  ημέρα μνήμης του λαοφιλούς Αγίου Νικολάου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ως άνω Ιερό Ναό πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ι. Ναού και τους συνοδούς του Ιερείς. Για μία ακόμη φορά ο Ι. Ναός κατακλύστηκε από πιστούς μεταξύ των οποίων και Ανώτατοι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, που προσήλθαν για να τιμήσουν τον προστάτη Άγιό τους.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς όλους, αναφέρθηκε στην βιωτή και τα θαύματα του Αγίου Νικολάου, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στο χρονικό της 1ης Οικουμενικής Συνόδου και στους συγκλονιστικούς «αγώνες», που πραγματοποίησε ο Άγιος Νικόλαος, προκειμένου οι Χριστιανοί να παραμείνουν σταθεροί στην Ορθόδοξη πίστη και όχι στις κακοδοξίες, που εισήγαγε ο Άρειος. Την πίστη του αυτή όμως, ο Άγιος δεν την κράτησε μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, τόνισε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αλλά την μετέτρεψε και σε έργα, μέσω της μεγάλης αγάπης του για τον άνθρωπο, που τον ώθησε να ομοιάσει στον Θεό και να γίνει ελεήμων, προστατεύοντας και τρέφοντας τους φτωχούς και τους ανυπεράσπιστους, γεγονός που οφείλουμε να πράττουμε όλοι ανεξαιρέτως μιμούμενοι τον μεγάλο αυτόν Άγιο της Πίστεως μας.

Τόσο στον Εσπερινό όσο και στην Θ. Λειτουργία ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε προς όλους τους εορτάζοντες κάνοντας δε ιδιαίτερη μνεία στον εορτάζοντα Προϊστάμενο του Ι. Ναού π. Νικόλαο Μπιθαρά

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ